Ekonomi Platformunun Konuğu Rektör Göktaş Oldu

Eylül ayı toplantısını gerçekleştiren Elazığ Ekonomi Platformu’nun konuğu Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş oldu.

Ekonomi Platformunun Konuğu Rektör Göktaş Oldu

Elazığ Ekonomi Platformu Olağan Toplantısı Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş’ın katılımıyla gerçekleştirildi.

SARAÇ: ÜNİVERSİTEMİZİN BÜYÜK BİR DESTEĞİNE İHTİYAÇ DUYMAKTAYIZ

Şehrin ekonomisinin masaya yatırıldığı toplantıda konuşan Platformun Dönem Sözcüsü Ahmet Saraç, “Elazığ Ekonomi Platformu her ay düzenli olarak iki defa toplanmaktadır, Elazığ’ın ekonomik sorunlarını bir değerli konuyla masaya yatırmaktadır. Bu ay ki konuğumuz Sayın Fahrettin Göktaş Bey. Kendisine tekrar bu kadar yoğun programı arasında bize zaman ayırıp geldiği için kendisine teşekkür ediyorum. Elazığ ekonomisi 2019 yılında topyekün kalkınma hamlesini başlatmışken yaşanan depremle birlikte ve arkasındaki maalesef pandemiyle birlikte büyük bir duraksamaya girmiştir. Bugünden sonra ilimiz ekonomisinin yeniden hareketlenmesi için üniversitemizin büyük bir desteğine ihtiyaç duymaktayız” ifadelerini kullandı.

SARAÇ: PANDEMİNİN BİR TÜRLÜ SONA ERMEMESİ ELAZIĞ EKONOMİSİNİN ÖNÜNDEKİ BELLİ BAŞLI ENGELLERDİR

Başkan Saraç, “Bu yıl sonunda bitecek olan altıncı bölge teşvikleri, depremin etkilerinin halen devam ediyor olması, pandeminin bir türlü sona ermemesi Elazığ ekonomisinin önündeki belli başlı engellerdir. Bu engelleri aşmak için üniversitenin yapacağı çalışmalar tabi ki bize ışık tutacaktır. Birinci organize sanayi bölgesinde yapılan yatırımların devamı ancak yukarıda saydığımız problemlerin çözümüyle mümkün gözükmektedir” şeklinde konuştu.

GÖKTAŞ: HOCALARIMIZI PROJELER ÜRETMESİ YÖNÜNDE TEŞVİK EDİYORUZ

Yaşanılan deprem ve pandemi sürecine değinen Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş, “Hem şehirdeki iş insanlarımızın, sanayicilerimizin hem de üniversitedeki akademik personelin bir şekilde tekrar harekete geçmesi, bu ile katkı sunması için muhakkak karşılıklı bir iş birliğine ihtiyacımız var. Üniversitemiz tabi ciddi bir potansiyele sahip. 2 bin 100 akademisyeni olan bir üniversite aslında ciddi bir potansiyele sahip demektir. Biz bu potansiyelimizi aslında rektör olarak da bizim görevlerimizin arasında yer alıyor. Bunu bir şekilde toplumun hizmetine sunmamız gerekiyor. Bu bağlamda biz üniversite hocalarımızı aslında teşvik ediyoruz. Sürekli onların sanayiyle birlikte projeler üretmesi yönünde teşvik ediyoruz” dedi.

GÖKTAŞ: ŞEHRİMİZE HİZMET ETMEK İÇİN HER ZAMAN ÜNİVERSİTE OLARAK HAZIRIZ

Rektör Prof. Dr. Göktaş, “Organize sanayinin de bizim üniversiteye aslında karşılıklı kapıları açması gerekiyor. Bu konuda bir takım bizim düşüncelerimiz var, onların düşünceleri var. Ortak noktada buluşacak olursak şehrimize hizmet etmek için her zaman üniversite olarak hazırız. Bu aslında Türkiye’nin genelinde böyle bir problem var. Büyükşehirler bunu şu anda aşmış durumda. Ancak Anadolu şehirleri; henüz bu konunun ya farkında değiliz üniversite gücünün ne anlama geldiğinin farkında değiliz ya da karşılıklı şekilde bir araya gelemiyoruz. Tabi biz üniversite olarak sürekli kendimizi anlatmak istiyoruz. Üniversitedeki hocaların potansiyeli, bizdeki doçent ve profesörlerin uzmanlık alanlarını anlatmak istiyoruz. Bunu zaman zaman Ankara’da da savunma sanayi başkanlığına da anlatıyoruz, ASELSAN’a, HAVELSAN’a bunlara da gidip anlatıyoruz. Bizim amacımız en yakınımızda bizim sanayimiz dururken oraların da ihtiyacı var ama Elazığ bizim için daha öncelikli” diye ifade etti.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
Sözde Platform
Sözde Platform - 3 yıl Önce

Ekonomi ile uzaktan yakından alakası olmayan adamlar tespih tanesi gibi dizilip poz vermişler.Şu kitap dağıtıp Zülfü Demirbağın peşinde dolanan sözcüsünden belli ne kadar faydalı oldukları. Elazığda bu sözde platformların temel amacı kişisel ikbal ve reklamdır. Elazığ diye bir derdi olmayan adamların üçü beşi biraraya gelip sçzde dernek ve platform kuruyor. Haber değeri olmayan boş iş

OKAN
OKAN @Sözde Platform - 3 yıl Önce

HARİKA TESPİT AYAKTA ALKIŞLIYORUMMMM....ELAZIĞ'IN DURUMU HALİ ZERRE UMURLARINDA DEĞİL..HEPSİ ŞAHSİ MENFAAT HESAP PEŞİNDE..MEMLEKETİN DURUMU İLE ORANTILILAR ZATEN!

Ethem Gülbay
Ethem Gülbay - 3 yıl Önce

HayAtında zarar etmemiş bir adamı ekonomik bilgi vermek için davet etmişler. Sırf yağcılık. Bu şehirde bir sürü gereksiz dernek var. Çağır ticaret Odası başkanını OSB müdürünü falan

Yazık
Yazık - 3 yıl Önce

Haziruna bak çay demle, bisküvi yeme bunları izle...hepsi uzman.....

SIRADAKİ HABER

banner137