Geçtiğimiz hafta Maliye ve Hazine Bakanı Berat Albayrak tarafından açıklanan ekonomide seferberlik çağrısı tüm Türkiye genelinde yankı bulmaya devam ediyor.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’da geçtiğimiz gümlerde bir açıklama yaparak ekonomimiz için milli direniş çağrısı yapmış ve bu kapsamda Türkiye’de ki tüm oda ve borsalara bu konuda çağrıda bulunmuştu.

“EN SOMUT ADIMLARIN ATILMAYA BAŞLADIK”

Elazığ Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Ali Dumandağ bugün yaptığı yazılı açıklamada, “Türkiye’nin çok önemli bir süreçten geçtiğini ve ekonomik kalkınmayı kısa vadede mümkün hale getirecek en somut adımların atılmaya başladık. Esmeye başlayan bu olumlu hava, kesinlikle çok iyi değerlendirilmelidir. Bu süreçte vergi indirimleri ve işveren maliyetlerini azaltıcı tedbirlerin ne büyük bir anlam taşıdığını herkes görmektedir. Biz diyoruz ki; iş çevrelerine ve piyasalara ilaç gibi gelen bu adımlar, doğu ve güneydoğu Anadolu Bölgeleri için çok daha kapsamlı bir hale getirilmeli, süreklilik taşımalıdır” ifadelerini kullandı.

“VATANDAŞLARIMIZI EKONOMİDE MİLLİ SEFERBERLİK ÇAĞRIMIZA KULAK VERMEYE DAVET EDİYORUM”

Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Ali Dumandağ, “İş dünyası adına bunları söyleyebiliriz, ancak genel anlamda ülke olarak zor bir süreçten geçtiğimizi hepimiz biliyoruz, bu sebeple tüm ticaret erbabı, tüm üyelerimizi ve tüm vatandaşlarımızı ekonomide milli seferberlik çağrımıza kulak vermeye davet ediyorum. Biz ülke olarak daha zor süreçlerden geçmesini bilmiş bir milletiz, umut ediyor ve inanıyorum ki, bu zor günleri de milli birlik ve dayanışma ruhu içerisinde atlatacağız, ben bu vesile ile tobb başkanımız sayın rıfat hisarcıklıoğlu’nun dediği gibi, fert fert, bizler üzerimize düşeni yapar ve hassasiyetimizi ortaya koyarsak, bu zor günleri de atlatacağız. Tüm Elazığ kamuoyuna üyelerimize ve vatandaşlarımıza bu çağrımızı bir kez daha tekrarlıyor ve Elazığ kamuoyuna saygılarımı sunuyorum” şeklinde konuştu.