“EKONOMİK TOPARLANMANIN TEK YOLU İNŞAAT SEKTÖRÜDÜR”

Elazığ İnşaat Müteahhitleri Derneği Başkanı Av. Osman Avcıl, inşaat sektörü ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Başkan Avcıl, “İnşaat sektörü uzun yıllar boyunca milli ekonomimizin dinamosu görevini gördü. Bu durum hâlihazırda kısa vadedeki toparlanma planımızın en önemli dayanaklarından birisidir ister istemez bu sektör üzerinden olmalı. İnşaat sektörü birçok sektörü doğrudan etkiliyor”dedi.

“EKONOMİK TOPARLANMANIN TEK YOLU İNŞAAT SEKTÖRÜDÜR”

ELMÜTDER Başkanı Av. Osman Avcıl inşaat sektörü ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

AVCIL: İNŞAAT SEKTÖRÜ BİRÇOK SEKTÖRÜ DOĞRUDAN ETKİLİYOR

Başkan Avcıl yaptığı değerlendirmede, “İnşaat sektörü uzun yıllar boyunca milli ekonomimizin dinamosu görevini gördü. Bu durum hâlihazırda kısa vadedeki toparlanma planımızın en önemli dayanaklarından birisidir ister istemez bu sektör üzerinden olmalı. İnşaat sektörü birçok sektörü doğrudan etkiliyor” dedi.

AVCIL: İNŞAATTA KRİZİN EN AZ 3 YIL DAHA YAŞANACAĞI YÖNÜNDE CİDDİ TESPİTLERİMİZ VAR

İnşaat sektöründe girilecek bir krizin en az 3 yıl süreceğini belirten Başkan Osman Avcıl, “Artık havuzun suyu doldu. Her alanda olduğu gibi inşaat sektöründe de kriz gerekçesiyle konkordatolar ilan edildi, işçiler işten atıldı, meslektaşımız inşaat mühendisleri ya işten çıkarıldı ya da esnek çalışmaya maruz kaldılar. İnşaat sektörü krize geç girer ve krizden geç çıkar. Çünkü birtakım malzemeler alınmıştır ve işçilerle anlaşmalar yapılmıştır. O yüzden belli bir hızda inşaatlar sürer ama bir yerden sonra tıkanır ve krize girer. Bu nedenle şu an üretime devam eden inşaat şirketleri de krizden etkilenecektir. İnşaatta krizin en az 3 yıl daha yaşanacağı yönünde ciddi tespitlerimiz var” diye kaydetti.

AVCIL: ELİMİZDEN GELEN DESTEĞİ VERMEYE HAZIRIZ

‘’Banka faiz oranlarının yüksek olacağı sonraki dönemlerde ipotekli satışların artmasını da maalesef bekleyemeyiz” diyen ELMÜTDER Başkanı Av. Osman Avcıl,  “Durgunluğun da etkisi ile konut satışlarında 2017 yılı rakamlarını yakalamanın uzun bir süre mümkün görünmüyor. Her ne kadar devlet bankalarının faiz indirimine gitti sanılsa da asıl olan vatandaşın ekonomiye olan güvenin olmadığı. Bu güvenin tesisi noktasında birkaç önerim var. 1-Dolar sabit kura endekslenmeli, 2-Arsa sahipleri fahiş fiyatlardan arsayı müteahhitte vermekten kaçınmalı, 3- Faiz oranları özellikle ev kredileri %0,98 oranından vatandaşa yansıtılmalı. Elazığ İnşaat Müteahhitleri Derneği Yönetim kurulu ve üyeleri dahil müteahhitler olarak bizler, elimizden gelen desteği vermeye hazırız” ifadelerinde bulundu.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
Mert
Mert - 5 yıl Önce

Son dakika: Borç parayla inşaat yapıp cep telefonu alarak ekonomik yönden dünya devi olma hedefini sürdüren Türkiye, daha fazla inşaat yapmak için düğmeye bastı... :-)

?
? - 5 yıl Önce

İnsanları sömürüyorsunuz 160 bin tl maliyetli daireleri 400 bin fiyat çekiyorsunuz kendinizi asgari ücretli çalışanın yerine koyun daire alabilirmisiniz parayı güç niyetine kullanmayın TOKİ gibi aylık taksitle satış yapın elinizde daire kalmaz

23
23 - 5 yıl Önce

Elazığlı mutahit ler doydu suçu herzamanki gibi arsa sahiplerinin üstüne atıyor birleşin yapı ortaklığı kurun 30 bin peşin aylık 1 bin tl taksitli satış yapın

Gakko
Gakko @23 - 5 yıl Önce

Fakir kesimi kim düşünür

Eyvallah
Eyvallah @23 - 5 yıl Önce

Çok doğru elinde daire kalmaz

Az kaldı
Az kaldı - 5 yıl Önce

Biraz daha dayanın,tüm sorunlarınızı çözeceğiz

SIRADAKİ HABER

banner137