Ekonomiye Değer Katanlar Ödül Töreni Gerçekleştirildi

Elazığ TSO ve Ticaret Borsası tarafından düzenlenen ekonomiye değer katanlar ödül töreninde Elazığ’ın iş dünyası bir araya geldi. Törende yapılan konuşmalarda ekonominin önemine vurgu yapıldı.

Ekonomiye Değer Katanlar Ödül Töreni Gerçekleştirildi

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası ile Elazığ Ticaret Borsası tarafından “Ekonomiye Değer Katanlar Ödül Töreni” gerçekleştirildi.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarciklıoğlu’nun katılımıyla gerçekleştirilen ödül törenine; Elazığ Valisi Dr. Ömer Toraman, Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyesi ve Eski TBMM Başkanı Cemil Çiçek, AK Parti Elazığ Milletvekili Metin Bulut, CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, Elazığ Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Karişit, Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş, Elazığ TSO Başkanı Asilhan Arslan, Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Ali Dumandağ, kurum müdürleri ve iş dünyasından çok sayıda isim katıldı.

DUMANDAĞ: ELAZIĞ’A YENİ BİR PROJE KAZANDIRDIK

Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Ali Dumandağ, “Ticaret Borsası olarak Elazığ’a yeni bir proje kazandırdık. O projeyi de sayın valimizle, belediyemizle, odamızla birlikte hareket edeceğiz. O projede fırat ticaret merkezi olarak borsamızda şu an hayvan pazarı olan bir yer 28 milyon bir proje ile Fırat Kalkınma Ajansına teslim ettik. Sayın valimiz, belediye başkanımız ve odamızda buna destek veriyor. Sayın Milletvekilimiz Metin bey ile biz yetkili bakan yardımcılarıyla gittik görüştük. Onlardan da destek sözü aldık. İnşallah bizde o projeyi en kısa zamanda ilimize kazandıracağız. Çünkü şu an yapılan besi OSB’nin faaliyet göstermesi için böyle bir pazara ihtiyaç vardır” ifadelerini kullandı.

ARSLAN: İL VE İLÇE BAZLI ANALİZLER OLMAK ÜZERE ÇALIŞMALAR YAPTIK

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Asilhan Arslan, “Hizmet binamızın Elazığ için bir ticaret kampüsüne dönüştürülmesi hedefiyle ekonominin içinde bulunan çok önemli kurumların oda hizmet binası kampüs alanında hizmet vermelerini sağladık. İlimizin kaynaklarını ekonomiye kazandırma, işsizlikle mücadele etme, yatırımlar için alt yapıların kurulması, iç ticaretin canlanması, kurumlar arası iş birliği ve yerelden kalkınma hamlesinin başlatılması hedefiyle Elazığ stratejik vizyon planını oluşturduk. Bu planın öncelikli olarak şehrin kırmızı kitabı olmasını hedefleyerek çok yönlü olarak çalışmalar başlattık. 24 Ocak 2020 tarihindeki deprem afeti şehrin ekonomisini ciddi anlamda etkiledi. Depremd sonrası Elazığ’da ortak akılla bu işin üstesinden gelelim diye düşünerek Elazığ’ın mastır planını oluşturduk. Mastır plan çerçevesinde şehrin tüm sektörlerinde hangi alanlarda ne gibi yatırımlara ve alt yapılara ihtiyaç var, fırsat olan sektörler hangileri, gelecek ile ilgili umut vaat eden sektörlerimiz neler, il ve ilçe bazlı analizler olmak üzere çalışmalar yaptık” şeklinde konuştu.

HİSARCİKLIOĞLU: İKİ ODADA ÇALIŞAN KARDEŞLERİMİ KUTLUYORUM

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarciklıoğlu, “Bugün Allah’a çok şükür Paris, Londra, Berlin oda borsaları hangi standartta üyelerine hizmet veriyorsa Allah’a çok şükür Elazığ’daki oda ve borsamızda aynı standartta hizmet veriyor. Ben bu vizyondan doları her iki yönetim kurulu başkanını, meclis başkanını, yönetim kurulu üyesi kardeşlerimiz, meclis üyesi kardeşlerimi ve başta genel sekreterlerimiz olmak üzere tüm çalışan kardeşlerimi kutluyorum” dedi.

ŞERİFOĞULLARI: HER BİR PROJEYİ HAYATA GEÇİREBİLMEK İÇİN BİRLİKTE YÜRÜYORUZ

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, “Çok özel bir şehirde yaşıyoruz, çok kıymetli bir şehirde yaşıyoruz. Bizlerde bu özel ve kıymetli şehre değer katabilmek için bu şehrin kalkınmasını destekleyebilmek için göreve geldiğimiz günden itibaren ekibimizle birlikte var gücümüzle çalışıyoruz. Şehrimize değer katmaya çalışıyoruz, şehrimizi daha müreffeh bir şehir haline getirmek istiyoruz. Şehrimizi daha yaşanabilir şehirler sıralamasında daha ön sıraya çıkarabilmek için gayret ediyoruz. Bunu yaparken paydaşlarımızı unutmuyoruz. Valimizin öncülüğünde milletvekillerimizin çok yoğun desteğiyle, Ticaret ve Sanayi Odamızla, üniversitemizle, Ticaret Borsamızla ve tüm sivil toplum kuruluşlarıyla el ele vererek bu şehre değer katacak her bir projeyi hayata geçirebilmek için birlikte yürüyoruz” diye konuştu.

EROL: ELAZIĞ’DA EĞİTİMLE İLGİLİ SORUNLARIMIZ VAR

CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, “Elazığ’da eğitimle ilgili sorunlarımız var. Okullarımızla ilgili sorunlarımız var. Biz Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nden Elazığ’dan bir okul istiyoruz. Odalar ve borsalar birliğimiz Elazığ’a bir okul yapsın. Niye bir okul yapsın? Bu il devletine, vatanına sadakatle bağlı olan insanların ili. Gerçekten öyle. Devletçi, cumhuriyetçi, milliyetçi bir kent dokusu var burada. Okullarımız olsun ki çocuklarımız okuyabilsin, okusunlar ki bu ülkede Mustafa Kemal Atatürk’ün değerlerini asla unutmasınlar. Bu duygu ve düşüncelerle etkinliklerinizden, hizmetlerinizden dolayı Elazığ Ticaret odamıza tekrar teşekkür ederim” şeklinde ifade etti.

BULUT: OSB’MİZDE BİR METREKARELİK YER KALMADI

AK Parti MKYK Üyesi ve Elazığ Milletvekili Metin Bulut, “Bugün OSB’mizde bir metrekarelik yer kalmadı. İkinci OSB’yi yaptık. Onunla alakalı daha alt yapısı bitmemesine rağmen dün bir firmamız temelini attı. Hep birlikte oradaydık. Besi OSB’yi yaptık ve inşallah Elazığ çok kısa zaman içerisinde de bir sanayi kenti olma yolundaki hamlesini başarıyla tamamlayacaktır. Tabi bunu ne ile başardık? Birlikte başardık. Hep birlikte başardık. Şehrin bütün yöneticileriyle birlikte başardık. Bundan dolayıdır ki Rabbim birliğimizi ve beraberliğimizi bozmasın diyor, hepinize katkılarınızdan dolayı teşekkür ediyor, saygı ve muhabbetlerimi sunuyorum” diye konuştu.

ÇİÇEK: ELAZIĞ İNSANI ÇOK FARKLI

Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyesi ve TBMM Eski Başkanı Cemil Çiçek, “Elazığ’ın şapkasında 8 tane köşe var. O 8 köşenin her birisi bu ilin insanlarının özelliğini, güzelliğini anlatır. Acaba Türk milletinin bir İngiliz’den, bir Fransız’dan, bir Rus’tan ne farkı var? Diye sorarlarsa Elazığ insanını tanısınlar o farkı çok net göreceklerdir. Bunu da samimi olarak ifade edeyim. Kelamı rüşvet kabirinden de bunu söylemiyorum” ifadelerini kullandı.

TORAMAN: AÇILAN YARALARIN SARILMASI İÇİN HERKES KATKI VERDİ

Elazığ Valisi Dr. Ömer Toraman ise, “Elazığ depremi müteakiben Sayın Cumhurbaşkanımızın iradesinde devletimiz ve milletimiz seferber oldu, bir ve beraber oldu. Açılan yaraların sarılması için herkes katkı verdi. Bu katkılar içerisinde Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’ne ve bütün iş insanlarına hasetten teşekkür ediyoruz. Elazığ deprem ve arkasından yaşadığımız salgın sürecinde atlatarak artık Türkiye’nin uluslararası alanda vermiş olduğu kalkınma mücadelesini, üretme mücadelesini, ihracat mücadelesini destekleyen önemli bir il” şeklinde konuştu.

Elazığ TB - Fırat Üniversitesi TAHAM İşbirliği Protokolü ve Elazığ TB, Tunceli TSO, Bingöl TSO, Muş TSO Yeşil Mutabakat Bölgesel Eylem Planı’nın imzalandığı törende, Elazığ TSO Tahkim ve Arabuluculuk Merkezi Açılışı, Elazığ TSO elazıgburada.com.tr E-Ticaret Ofisi Açılışı, Türk Patent ve Marka Kurumu Bilgilendirme Merkezi Açılışı, DAİB Elazığ Şubesi Açılışı, Elazığ TSO Akademi Açılışı gerçekleştirildi.

Daha sonra, Elazığ TB'de 30. Yılını Dolduran Üyeler, Elazığ TB Borsa Tescili Üstün Başarı Ödülü, En Fazla İhracat Yapan Üyeler, En Fazla İstihdam Sağlayan Üyeler, Gelir Vergisi Rekortmenleri, Kurumlar Vergisi Rekortmenleri, Ekonomiye Değer Katanlar ve Elazığ TSO'da 50. Yılını Dolduran Üyeler olmak üzere yaklaşık 120 kişi ödül aldı.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137