Elazığ Cem Evinde Muharrem ayı nedeniyle birlik cemi düzenlendi.

Elazığ Cem Kültür Vakfı Başkan Yardımcısı Cafer Yeşil, bu yıl 13.sünü gerçekleştirdikleri aşure dağıtımında her kesimden her inançtan insanın bir araya geldiğini ifade ederek, bunun önemine dikkat çekti.

Elazığ Cem Kültür Vakfı Başkan Yardımcısı Cafer Yeşil, “Çok şükür bütün toplum kesimleriyle her cinste, her renkte, her inanç sistemi içerisine baktığımız zaman her inançlı insanlarımız ile bir araya gelebildik. Tabi böylesi bir günde birleşmemiz bir araya gelmemiz gerek Aleviler, Sünni toplumumuz için çok önemli bir şey. Sağ olsun ben Sünni toplumumuza da, Alevi toplumumuza da diğer vatandaşlarımıza da çünkü her görüşte, her düşüncede her ırkta her farklı görüşte insanlar buraya geliyor. Bunların hepsinin başımızın üstünde yeri var. Bizler için çok önemliler eğer bir yerde birleşebiliyorsak birlikte olabiliyorsak yani hoşgörü sergileyebiliyorsak ne mutlu böyle bir topluluk ve insanlara” ifadelerini kullandı.

Birlik Cemi öncesi Elazığ Cem Evi Dedesi Mail Mailoğlu, birlik ve beraberlik mesajları verdi, muharrem ayını anlattı.

Elazığ Cem Evi Dedesi Mail Mailoğlu, “Birlik beraberliği sağlamak için Müslüman yani mümin, müminin kardeşidir. Müminin, mümini öldürmesi, katletmesi yanlıştır doğru değildir. Her kim öyle bir şey yaparsa katil olur. Onun için Cenab-ı Allah Kuran-ı kerimin ayetinde bahseder “Bir insanı yaşatmak bir kainattır” şeklinde konuştu.