Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım, Pazar gününü tarihi Harput Beldesi’nde geçirdi.

Vali Çetin Oktay Kaldırım Harput’ta Kiliseyi, Dabakhaneyi, Buzluk mağarasını ve Harput Okuma Evini ziyaret etti.

“İLMEK İLMEK İŞLEYE BİLİRİZ”

Ziyaretlerinin ardından www.elazigsonhaber.com internet haber sitesi, Kanal Fırat ve Kanal E televizyonlarına açıklama yapan Vali Kaldırım, Harput’un önemli bir merkez olduğunun altını çizerek “Etraf son derece bakir, Harput’ta kötü bir yapılaşma olmamış. Genel olarak bu tür yerlerin en büyük sorunu kötü yapılaşma. Burada öyle bir yapılaşma yok. Burayı ilmek ilmek işleye biliriz” dedi.

Öte yandan Elazığ’a yurt dışından yatırımcı çekmek için girişimler devam ediyor. Bu kapsamda uzun bir süredir Elazığlıların merakla beklediği yabancı yatırımcı haberi  Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım’dan geldi.

Bu kapsamda şehrin yeni Valisi Çetin Oktay Kaldırım, kollarını sıvadı ve ikili ilişiklerini kullanarak Dubai’den Elazığ’a yabancı yatırımcıları davet etti…

“TRABZONA DAVET ETMİŞTİM, İYİ BİR YATIRICIMLAR”

Konuyla ilgili www.elazigsonhaber.com internet haber sitesine özel açıklamalarda bulunan Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım, “Bir aksilik olamazsa planlamayı yaptık. Yarın geliyorlar. Bu grup Dubai’de çok büyük bir grup. Sadece Dubai’de yatırımları yok, Londra’da da var. Türkiye’de de Trabzon’a onları ben getirmiştim. Orada ciddi bir otel yatırımı yapıyorlar. İkinci bir yatırım planları var Trabzon’a 500 milyon dolarlık. Onun da izinleri çıkmak üzere. Dolayısıyla iyi bir yatırımcılar” dedi.

“ELAZIĞ’A DAVET ETTİM, POTANSİYEL VAR”

Yatırımcıları Elazığ’a davet ettiğini belirten Vali Çetin Oktay Kaldırım, “Elazığ’da potansiyel var. Hem enerji, turizm hem sağlık eğitim birçok alanda ciddi potansiyeli var. Su ürünleri bir gelsinler görsünler. Biz sunum da yapacağız. Ben beğeneceklerinden eminim potansiyelde var. İş adamlarımız ile ticaret odamız ile borsamız ile onları buluşturacağız. Karşılıklı görüşmelerde yaptıracağız. İnşallah potansiyellerimiz uyacağız. Bunlar iş adamı sonuçta. Potansiyeli yakaladığı zaman öncelikli motivasyonu para kazanmak. Yani bir işletmeci amacı para kazanmak. Onun dışında baktıkları yaptıkları yerlerde dinamikleri var. Şehrin havasına bakıyorlar. Şehrin yaşanabilir olmasına bakıyorlar. İstihdam edeceği kalifiyeli eleman olup olamadığına lojistik imkanlara, şehrin güvenli huzurlu olmasına çok dikkat ediyorlar. Bütün bir sürü seçeneği masaya yatırıp ona göre yatırım yapıyorlar. Elazığ şuan bu kriterler sahip bir şehir. Biz sunacağız inşallah kendilerini yatırım yapmaları konusunda da zorlarız. Ama tabi yatırım karalarını sonuçta kendileri veriyor. Biz bütün imkanlarımızı devletin desteğini ne yapılması gerekiyorsa sunarız. Bir görsünler” ifadelerini kullandı.

“SUUDİ YATIRIMCILARI DA DAVET ETTİM”

Vali Çetin Oktay Kaldırım, ayrıca Suudi Arabistanlı yatırımcıları da şehre davet ettiğini belirterek, “Ondan sonra hemen Suudi Arabistan’dan bir grup getireceğim. O da çok büyük bir grup. Özelikle Türkiye’de hayvancılık konusunda yatırım yapmak için potansiyele bakıyor. O da belki önümüzdeki ay gelir. Göstereceğiz yani. Eğer böyle bir grup çekebilirsek uluslararası yatırımcılara çok iyi mesaj oluyor. Nitelikli bir grup geldiği zaman diğerleri de şu gözle bakıyor. Bu grup buraya girdi. Demek ki burada bir potansiyel var. Burada bir yatırım ortamı iklimi var. Gelen yatırımcıya gerekirse önüne kırmızı halı sereriz yeter ki istihdam oluştursun” dedi…