Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Elazığ Fethi Sekin Şehir Hastanesi’nde incelemelerde bulunmak ve AK Parti Elazığ İl Teşkilatının bayramlaşma programına katılmak üzere Elazığ’a gelmişti.

Bakan Koca, Şehir Hastanesi ziyaretinin ardından Elazığ’dan ayrılmak üzere akşam saatlerinde Elazığ Havalimanı’nda kendisini bekleyen özel uçağa gitti.

(Bakan Koca'nın Elazığ'a Geldiği O Özel Uçak)

ÖZEL UÇAK ARIZALANDI

Ancak Bakan Koca için tahsis edilen özel uçağın arızalandığı ve havalanamayacağı belirtildi. Bunun üzerine Bakan Koca Malatya Havalimanı’ndan tarifeli uçakla Ankara’ya geçmeye karar verdi.

BAKANIN KONVOYU KAZA YAPTI

Bakana eşlik eden Elazığlı yöneticilerle birlikte Elazığ’dan Malatya Havalimanına doğru yola çıkıldı. O esnada ikinci bir talihsizlik yaşandı. Bakan Koca’nın konvoyunda trafik kazası meydana geldi.


4 POLİS YARALANDI

Bakan Koca'nın konvoyunda görev alan trafik polislerinin içinde olduğu ekip otosu ile 2 koruma aracı Malatya kent merkezi sanayi kavşağı girişinde çarpıştı. Kazada 1'i trafik polis olmak üzere 4 polis yaralandı. İhbar üzerine çok sayıda polis ve sağlık ekibi olay yerine sevk edildi.İ lk müdahaleleri olay yerinde yapılan polisler olay yerine gelen ambulanslarla Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı. 


Kaza nedeniyle trafiğin bir süre aksadığı alt geçitte kazaya karışan araçların olay yerinde çekici yardımıyla kaldırılmasının ardından trafik normale döndü.