Elazığ Afet Bölgesi İlan Edilecek mi?

Elazığ’ın afet bölgesi ilan edilmesi için kamuoyunda büyük bir talep var. Yaralarını sarmaya çalışan vatandaşlar Elazığ’ın Afet Bölgesi ilan edilmesini istiyorlar. Konuyla ilgili açıklama yapan Bakan Murat Kurum, “Afet bölgesinde alınması gereken her türlü karar alınmış durumundadır” dedi.

Elazığ Afet Bölgesi İlan Edilecek mi?

Elazığ’da yaraların daha hızlı yapılabilmesi için vatandaşlar şehrin Afet Bölgesi İlan edilmesini talep ediyor.

Öyle ki sosyal medyada başlatılan kampanyada “ElazığAfetBölgesi” hashtagi Twitterda Türkiye gündeminde birinci sıraya yerleşti.

Kamuoyunun bu talebi Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’a soruldu. Elazığ’ın Afet Bölgesi ilan edilip edilmeyeceği noktasında açıklama yapan Bakan Kurum, Afet Bölgesinde alınması gereken her tülü kararın Elazığ için alındığını hatırlattı.

İŞTE O AÇIKLAMA

Bakan Kurum, Afet Bölgesi İlanı kapsamında gerekenlerin Elazığ’a yapıldığını ifade ederek, “Elazığ’ımızın afetten etkilendiği açıklandı. Bütün Elazığ’da çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Yapmış olduğumuz çalışmalar neticesinde hasar tespit çalışmaları bittiğinde vatandaşlarımız hak sahibi olabilecekler. Vatandaşlarımızın kalıcı konut inşasına başladık. Yine etkinlik oluru çerçevesinde esnafa kredi verilecek. Afet bölgesinde alınması gereken her türkü karar alınmış durumundadır” dedi.

Güncelleme Tarihi: 30 Ocak 2020, 16:49

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
Serap ergene
Serap ergene - 4 yıl Önce

Gördüğüm ve dinlediğim kadarı ile ilimizde çok fazla hasarlı bina var bu ve şu an sefalet diz boyu lütfen duyarlı olun

Mehmet.çakmak
Mehmet.çakmak - 4 yıl Önce

Elazığ.afet.bölgesi.ilan.edilsin

Fatih
Fatih - 4 yıl Önce

Bazı barbarlar yapılan yardımlara ve vakıf aracılığıyla toplanan yardım paralarına kan sicriyolar, o barbarlar a soruyorum peki yardım paralari veya eşyaları nereden toplanır , Devlet vergi alır, yardım almaz, Devlet direk müdahale eder beklemez, sivri barbarlar.

Hatice furtana
Hatice furtana - 4 yıl Önce

ELAZIĞ da şuan evlerin yarisindan fazlasi oturulmayacak durumda lütfen bu konuyu titizlikle ala alalım hasarlı binaların yıkılması için mücadelemizi el birliği ile verelim lütfen duyarlı olalım

ali
ali - 4 yıl Önce

https://www.change.org/p/elaz%C4%B1%C4%9F-afet-b%C3%B6lgesi-ilan-edilsin-tcbestepe-tc-icisleri

SIRADAKİ HABER

banner137