Pasta kestiler, Ebru sanatı yaptılar, sesleriyle huzur verdiler.

21 Mart Dünya Down Sendromlular Farkındalık günü kapsamında Elazığ Anaokulu, Down Sendromlu öğrencilerle bir araya geldi.

“MUTLU GÜNLERDE BÜYÜMELERİNİ İSTİYORUZ”

Elazığ Anaokulu Müdürü Onur Demir, “Elazığ Anaokulu mutlu Yaşam Derneği özel, özel eğitim, telepati okulu işbirliği ile etkinliğimizi gerçekleştirdik. Bizler “aramızda engel yok” adlı proje kapsamında yıllardır bir araya geliyoruz ve istiyoruz ki gerçekten özel çocuklarımızla özel etkinlikle yapalım. Bugün de burada bunu yaşamanın mutluluğunu yaşadık. Artı bir önde olan özel çocuklarımızla bir aradayız ve her zaman Mutlu Yaşam Derneği desteği ile bir yol alıyoruz. Bugünü kutlayarak tüm çocuklarımızın daha iyi günlerde iyi şartlarda ve mutlu günlerde büyümelerini istiyoruz” ifadelerini kullandı.

“ÇOCUKLARIMIZA KUCAK AÇTILAR”

Mutlu Yaşam Yardımlaşma Dayanışma Dernek Başkanı Fasih Karakaya ise “Özellikle özel çocuklarımıza kucak açıp bu çocukların kendi yaşıtları ile kaynaşmasına vesile oluyorlar. Zaman zaman bunu görüyoruz. Bugün de sağ olsunlar Ebru sanatı için çocuklarımızı misafir ettiler. Onları diğer çocuklarla kaynaşmaları için güzel bir bahanemiz oldu. Ben bu vesile ile Onur Hocama ve tüm öğretmen arkadaşlara teşekkür ediyorum. Çünkü bu tür faaliyetler çocuklarımızın toplum tarafından kabul görmeleri ve dışlanmışlık duygusunu azaltıyor. Allah’a şükür 1994’den bu yana özel çocuklarımız toplumun diğer kitleleri tarafından kabul görmeye başladı” şeklinde konuştu.