Elazığ Anaokulu yönetimi, 2017 – 2018 eğitim öğretim öncesi kolları sıvadı veliler ve öğrencilerle bir araya geldi.

Anaokulu tarafından Nurettin Ardıçoğlu Konferans salonunda “Veli Oryantasyon” programı düzenlendi.

Seminer ,15 Temmuz hain darbe girişiminde adı altın harflerle tarihe yazdıran Kahraman Şehidimiz Ömer Halisdemirin, o gece yaşadıklarını anlatan kısa bir sinevizyon gösterisi ile başladı.

Elazığ Anaokulu Müdiresi Onur Demir, “okulöncesi eğitim adına iyisi değil, en iyisi ne olmak için ekip ruhu oluşturduk” dedi.

Elazığ Anaokulu Müdiresi Onur Demir, “Okul öncesi eğitim adına iyisi değil en iyisi olmak için okulumuz tüm çalışanlarımızla, öğretmenlerimizle, personellerimizle, idaremizle hep birlikte hareket ederek ekip ruhu oluşturduk. Okulumuzun eğitim kültürünü güçlendirdik ve bir okul kültürü geliştirdik. Çok çalıştık. Velilerimizde bizimle beraber çok çalıştı. Şu an burada bizim hiç eskimeyenlerimiz de var. 3 kuşak çocuklarını bize emanet ettiler. Velilerimizin 3. Çocukları bu yıl yine bizlerle eğitim alacaklar. Sonuç olarak çok çalışmanın başarısını bu yıl kayıt sürecinde yaşadık. 54-64 ay arası okul öncesi çocukları hinterlant alanına adrese dayalı kayıt sistemine geçtiğinden birçok velimizin adresi okulumuza uygun değildi. Dolayısıyla velilerimiz okulumuzda eğitim alabilmek için çok çabaladılar. Adresleri değiştirdiler. Yoruldular. Biz de anladık ki 10 yılın emeğine karşılık başarılı bir okulun marka bir okulu olduk. Siz değerli velilerimizle bu yıl daha çok çalışacağız. Bunun sorumluğunu taşıyoruz” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Uzman Klinik Psikolog Yılmaz Kaplan tarafından Velilere okul öncesi eğitimde dikkat etmeleri gereken hususlar konusunda seminer verildi.

Yılmaz Kaplan Yaptığı açıklamada, “Burada ilk dokunuş çok önemli diyoruz. Renkli bir gelecek için çocuklarımızın ilk adım attığı süreye çok önemli diyoruz. Çocuklarımızın ilk Dünyaya geldiğinden bugüne kadar ki heyecanı okulla birlikte ailelerin bütünleştirilmesi çok önemli. Atılan ilk adım ne kadar düzgün olursa, ne kadar düzeyli olursa, ne kadar istikrarlı olursa çocuklarımızın okula alışma sürecide bi o kadar erken olmaya başlayacaktır. Malum 4 tip çocuk tipi vardır bizde. Bunlardan ilk çocuklar genellikle ilk başladığı zamanlarda ağlama davranışları başlar ve belirli bir süreden sonra bu ağlama davranışı biter ve okula uyum sağlar. İkinci çocuk tipimizde ise çocuk ilk başladı zaman güle oynaya başlar ve güle oynaya hayatına devam eder. Bunlar genellikle özgüvenli yetişmiş ailenin çocuklarıdır. Üçüncü tip çocuklarda da çocuk dirençsiz başlar belirli bir süreden sonra merak duygusu biter ve merak duygusu bittikten sonra bahaneler üreterek okuldan kaçmaya başlar. Bu ağlama davranışıyla, babayı çimdiklemeyle, anneye, babaya acite yaparak okuldan uzaklaşmaya çalışır. Dördüncü tip çocukta ise çocuk başladı, ağlamaya ve belirli bir süreden sonra ağlama davranışı bitti, çocuk okula alıştı ve okul hayatına devam etmeye devamını sürdürdü. Bizim amacımız burada velileri bilgilendirmek ve velileri bilgilendirerek yanlış yapacakları davranış doğrultusunda bunları düzeltmeye doğru bir yön çizilmesini sağlamak” şeklinde konuştu.