İlimiz Atatürk stadyumunda 278 gün sonra yeniden bir hareketlilik yaşandı.

Yeni stadyum yapılması için bundan tam 278 gün önce, yani 13 ocak 2019 tarihinde dozerler, greyderler, kepçeler; kısaca iş makinalarıyla bir çırpıda yıkılan 45 yıllık emektar Atatürk stadyumu, o günden buyana temel atılması için tam 278 gün bekledi.

Ve temel atılması için kazı çalışmalarının başladığı Atatürk stadyumundaydık:

EREN: EN KISA SÜREDE İNŞALLAH STADYUM YAPILACAK

Gençlik Ve Spor İl Müdürü Abdulsamet Eren, “Elazığ Atatürk Stadyumu; yeni şehir stadyumu yapılmak üzer geçtiğimiz yıl bu alanda özellikle hem tribünlerin hem de yan tarafta spor salonumuzun yıkımı gerçekleşmişti. Bugün özellikle 17 Eylül 2019 tarihinde stadyumumuzda şu anda temel atmak için kazı çalışması başladı. Geçtiğimiz hafta hem milletvekillerimiz başta sayın valimizin ödenek noktasında bir açıklaması olmuştu. Stadyumumuza 15 milyonluk bir ödenek bakanlık tarafından aktarılmıştı. Dolayısıyla stada başlamak gerçekten çok önemli. Önümüzdeki günlerde kazı bitecek. İnşallah milletvekillerimiz ve başta sayın velimiz olmak üzere burada onların da temel atma törenlerinde birlikte olacağız inşallah. Emeği geçen herkese biz buradan şükranlarımızı sunuyoruz. Elazığspor severlerinin tamamı bu stadyumun bir an önce bitmesini arzu ediyorlar. Önümüzdeki yıllarda inşallah stadyumda çalışmalar devam edecek. En kısa sürede inşallah stadyum yapılacak. Elazığ’ın ve Elazığspor’un hizmetine sunulacaktır” ifadelerini kullandı.

TETİK: BİZ ACİL BİR ŞEKİLDE KAZIYA BAŞLADIK

Yeni stadyumun yapımını üstlenen MYS İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz Tetik, “Bu ödeneğin sağlanmasında ve işin başlamasından dolayı sayın valimize, sayın vekillerimize ve özellikle belirtmek istiyorum Gençlik ve Spor Bakan Yardımcımız İhsan Selim Bey’e çok çok teşekkürlerimizi sunuyoruz. İsini sayamadığım bu işte emeği geçen diğer arkadaşlara da çok çok teşekkür ederim. Elazığ’ımıza hayırlı olsun diyorum. Çok şükür başladık. 1 yıl önce Elazığ Stadyumunun artık bu saatten sonra yapılmama gibi bir sorunun ortadan kalktığını söylemiştik. O süreçten sonra ülkenin ekonomik bir sıkıntısı oldu. Ondan dolayı bir ödenek problemi yaşadık. Çok şükür o da çözüldü. Dün itibariyle yer teslimimiz yapıldı. Bugünde biz acil bir şekilde kazıya başladık. Bundan sonraki süreçte hızlı bir şekilde ilerleyeceğiz. 2 yıl içerisinde de bu stadyumu inşallah bitirip Elazığspor’a vereceğiz stadyumumuzu” şeklinde konuştu.

HABER: SITKI TAŞEL