Elazığ Baro Başkanı Toplu İlanı Neden İmzalamadığını Açıkladı

“Çoklu Baro” sistemiyle ilgili 80 baro arasından 78 baro başkanlığı, gazetelere ilan verdi. 78 baronun katıldığı açıklamada, Elazığ ve Erzincan baroları yer almadı. Elazığ Barosunun ilanı imzalamaması Türkiye genelinde büyük ses getirirken Elazığ Baro Başkanı Avukat Mustafa Yenutür, çoklu baro sistemine karşı olduklarını ifade ederek açıklamaya neden imza atmadıklarını kamuoyuyla paylaştı.

Elazığ Baro Başkanı Toplu İlanı Neden İmzalamadığını Açıkladı

Baroların yapısını ve seçim sistemini değiştirecek yasal düzenlemeye karşı 78 baro başkanlığı, gazetelere ilan vererek toplumsal destek talep etti.

İLANA SADECE ELAZIĞ VE ERZİNCAN BAROLARI İMZA ATMADI

Türkiye’deki 80 barodan 78’i gazetelerdeki ilana imza atarken sadece Elazığ ve Erzincan Baro Başkanları bu açıklamaya imza atmadı.

BAŞKAN YENTÜR NEDEN İMZA ATMADIKLARINI AÇIKLADI

Haliyle gözler Elazığ Barosuna çevrildi. Elazığ Baro Başkanı diğer barolar gibi kendilerinin de çoklu baro sistemine karşı çıktıklarını söyledi ancak ilana neden imza atmadıklarını www.elazigsonhaber.com İnternet Haber Sitesi’ne açıkladı.

“ORTAK BİR FİKİR OLUŞTURAMADIK”

İmzalanan toplu metinde ortak bir fikir oluşturamadıklarını ifade eden Baro Başkanı Mustafa Yentür, “Öncelikle belirtmemiz gerekiyor ki toplu imzalanan dünkü metin önceden hazırlanmış getirilmiş, imzalayın bunu şeklinde bir metindi. Mahalle baskısıyla oluşturulmuş bir metindi. Metin üzerinde ortak bir fikir oluşturamadık. Bizim içerisinden çıkarılmasını istediğimiz kelimeler ve cümleler vardı. Dolayısıyla biz Elazığ Barosu olarak imzalamayı uygun görmedik” dedi.

“ÇOKLU BAROYA KARŞI OLDUĞUMUZU AÇIKLAYAN İLK BARO BİZİZ”

Metni imzalamayınca sosyal medyada çoklu baroyu destekledikleri yönünde yanlış bir algı oluştuğunu belirten Yentür, “sosyal medyada yazılmış. Elazığ Barosu çoklu baro taraftarı mı şeklinde. Oysaki Elazığ barosunun çoklu baroya karşı olduğunu Türkiye’de açıklayan ilk baro biziz. 7 Mayıs 2020 tarihinde hiçbir baro açıklamadan biz açıklamamızı basına göndermiştik. Ulusal basına da düşmüştü. Hatta 7 mayıs 2020 Sözcü Gazetesi’ne bakıldığında Elazığ Barosu çoklu baroya tepki göstermiştir. Başlığı da aynen şu şekilde atmışlardır, “Avukatlar siyasilerin ideoloji malzemesi olmamalı” açıklamanın içeriğine bakıldığında siyasetçilerin ve baro yönetimlerinin, buradaki kastımızın Metin Feyzioğlu ve ekibinin olduğu açıkça ortada. Siyaset ve Barolar birliği yönetimi baroların üzerinden elini çeksin şeklinde açıklamamız vardı. Bu da zaten bizim çoklu baroya karşı olduğumuzu gösteriyor. Yapılan açıklamaları talihsiz açıklamalar olarak görüyoruz. Sosyal medyalarımızı ve web sitelerimize bakılsaydı Elazığ Barosunun bütün haksızlığa tepki gösterdiği, çoklu baroya karşı olduğunu açıkça dile getiriyoruz” dedi.

“ELAZIĞ BAROSU OLARAK BİZ KİMSENİN ADAMI DEĞİLİZ”

Başkan Mustafa Yentür, Ankara’da Baro Başkanları tarafından gerçekleştirilen yürüyüşe de katıldıklarını anımsatarak, “Biz yürüyüşe katıldık. Bir grup yürüyüş kararı almıştı. Bir grup Anıtkabir’de bulunma kararı almıştı. Anıtkabir birleşme merkeziydi. Biz diğer arkadaşları Anıtkabir’de karşılayacaktık. Biz arkadaşlarımızı beklerken polisin müdahalesinin olduğunu duyduğumuz anda hemen olay yerine gittik. O saatten sonra da olay yerinden ayrılmadık. Tepkimizi gösterdik. Güneşin altında, akşamda yağmur vardı. Oradan ayrılmadık. Bunları sosyal medyadan da yayınladık. Elazığ Barosunun haksızlıklar da ne kadar hassas olduğumuzu göstermekte. Metin Feyzioğlu’nun bir fotoğraf paylaşması var. Metin Feyzioğlu, o günkü programda yoktu. Nasıl dahil oldu onu da bilmiyoruz. Elazığ Barosu olarak biz kimsenin adamı değiliz. Biz hukukçuyuz. Siyasetten ve birlik yönetiminden bağımsızız. Yürüyüş yapan baro başkanlarının listesine bakıldığında Elazığ Barosunun da katıldığı görülecek. Televizyonlar izlendiğinde, yürüyüş yaptığımız görülecektir” ifadelerini kullandı.

“BUNLAR HEPSİ AVUKATLARI KUTUPLAŞTIRMA SEBEBİDİR”

Üstüne basa basa çoklu baroya karşı olduklarını ifade eden Elazığ Baro Başkanı Mustafa Yentür, “Çoklu baroya katılmamız mümkün değil, karşıyız. Her fırsatta dile getiriyoruz. En basitinden siyasal barolar oluşacak. Bunu kabul etmek mümkün mü? Biz seçildiğimiz ilk gün de dedik biz baroyu siyasetten uzak tutacağız. Siyasete alet etmeyeceğiz. Herkeste bilir ki benim siyasetle alakam yoktur. Yönetim kurulumuzun desteğiyle baroyu tamamen siyasetten uzak tuttuk. Hiç kimsenin talimatı yada beyanıyla her hangi bir açıklama yapmadık. Bunu insanların görmesi lazım. Her baronun farklı cübbesi mi olacak? Neye göre kriter olacak? Adliyelerde her baroya ayrı yer mi ayrılacak? Bunlar hepsi avukatları kutuplaştırma sebebidir. Avukatların kutuplaştırılmasını hiçbir baro yada avukat ister mi? Mümkün değil. Yarın duruşmalara geldiğimiz zaman bir kısım barolar iktidara yakın olacak, bir kısmı uzak olacak. Hakim sorduğunda avukat bey hangi barodan geliyorsunuz dediğinde yarın insanların adalete güveni kalır mı? Bizim kanaatimize göre kalmayacak” dedi.

Elazığ Baro Başkanı Mustafa Yentür tüm bu süreçle ilgili Salı günü Elazığ Adliyesi önünde basın açıklaması yapacaklarını da duyurdu.

Güncelleme Tarihi: 29 Haziran 2020, 19:23

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
Remzi
Remzi - 4 yıl Önce

Utanılacak tavır mi yoksa gururlanacak tavır mi...Tüm ülkede sürüden ayrıldığımıza göre gurur duyulacak bir durum yok bilakis aksi durum var... yazık ...

Bozo23
Bozo23 - 4 yıl Önce

Ne şiş yansın ne kebap misali. İmzalamayan illere bakın zaten neden imzalamadiklari belli. Bu Elazığ böyle şakşakci olduğu sürece bizi daha çok ....

odelde
odelde - 4 yıl Önce

nasıl sevimli sempatik bir baro başkanımız varmış, alasın kucağan sevesin

Özgür kral
Özgür kral - 4 yıl Önce

Baro hiç bu kadar pasif ve yetersiz olmamıştı.

Hakan
Hakan - 4 yıl Önce

Kıvırın..
Kime yaranmaya çalışıyorsunuz acaba? Bu şahsı takip edelim, hangi mevkilere ne kadar süre içinde geleceğine dikkat edelim.
Elazığ işte bu yüzden hiçbir zaman modern, hakkını arayan bir şehir olamayacak. Çünkü her zaman haklının değil, güçlünün yanında...

SIRADAKİ HABER

banner137