Elazığ Barosu Olağan Genel Kurulunu gerçekleştirdi.

Elazığ Barosuna kayıtlı avukatların katıldığı genel kurulda başkanlık seçimi Pazar günü gerçekleşecek.

Pazar günü gerçekleşecek seçimlerde mevcut Başkan Mustafa Yentür ve Avukat Engin Alanoğlu başkanlık için yarışacak.

Genel kurul divanın oluşturulmasıyla başladı. Divan Başkanlığını İrfan Sönmez yaptı.

SÖNMEZ: ADALETİN SUSTURULDUĞU YERDE DEVLET SUSAR

Sönmez, hukuk ve adaletin toplumdaki önemine değinerek, “Bir ülkede adaletin olabilmesi için öncelikle yargının bağımsız olması gerekir. Bir baskı bir terör ortamının olmaması gerekir. Adaletin sustuğu yerde suçlular konuşur. Adaletin susturulduğu yerde devlet susar. Devletin temeli adalettir” dedi.

ALANOĞLU: BİR GÖREV İFA ETME AMACI VE GAYRETİ İÇİNDE BULUNACAĞIZ

Faaliyet raporunun okunmasının ardından kürsüye gelen Elazığ Baro Başkan adayı Engin Alanoğlu, başkan olmaları halinde kimseyi ayrıştırmadan avukatlık mesleğinin devamını sağlayacaklarını söyleyerek, “Bildiğiniz gibi Barolar farklı dini, siyasi görüş, ideoloji ve hayat tarzına sahip aynı mesleği en iyi şekilde icra etmek için bir araya gelmiş meslek mensuplarının temsil eden meslek örgütleridir. Mesleğimizin dışında birbirimizden birçok farklılığımız olduğu doğrudur ve inanın bizi daha güzel yapan farklılıklarımızdır. Kimseyi ayrıştırmadan farklılıklarımıza saygı duyarak, farklılıklarımız ile güçlenerek, genç meslektaşlarımız ile dinamikleşerek hakkı ayakta tutma misyonumuzu kendimize vazife bilerek, bir görev ifa etme amacı ve gayreti içinde bulunacağız” ifadelerini kullandı.

YENTÜR: CİDDİ BİR ORTAMDA MÜVEKKİLLERİYLE GÖRÜŞMELERİNİ SAĞLAYACAĞIZ

Baro Başkanı Mustafa Yentür, yeni dönemde de başkan olması halinde hukukun üstünlüğü ile adaletin temini için çalışmaya devam edeceklerini söyleyerek, “Avukat hizmet binası her dönem vaat edilen fakat hiçbir dönemde gerçekleştirilmeyen hizmet binası, hizmet binasını zaten çok amaçlı kullanacağımızı hepimiz bilmekteyiz. Yeni yapılacak olan hizmet binasından home office çalışan meslektaşlarımız için odalar düzenleyip randevu sistemiyle daha gerçekçi daha ciddi bir ortamda müvekkilleriyle görüşmelerini sağlayacağız” açıklamalarında bulundu.