31 Mart Yerel seçimleri nedeniyle Elazığ Belediye Başkanlığına aday olan isimler sandığın yolunu tutarak oylarını kullandılar.

AK Parti Elazığ Belediye Başkan Adayı Şahin Şerifoğulları, MHP Elazığ Belediye Başkan Adayı Bilal Çoban, İYİ Parti Elazığ Belediye Başkan Adayı Ali Şekerdağ ve Saadet Partisi Elazığ Belediye Başkan Adayı Haluk Arslan oy verme işlemlerini tamamladılar.

BAŞKAN ADAYI ŞERİFOĞULLARI OYUNU KULLANDI

AK Parti Elazığ Belediye Başkan Adayı Şahin Şerifoğulları oyunu Aziz Gül Ortaokulu’nda 1276 numaralı sandıkta kullandı. Şerifoğulları sandığa eşi ve çocuklarıyla birlikte gitti.

Oy kullanma işleminin ardından açıklamalarda bulunan AK Parti Elazığ Belediye Başkan Adayı Şahin Şerifoğulları, Bugün yoğun ve uzun biz çalışma sürecinin ardından bugün sandık başına hemşehrilerimiz gidebilme adına, demokratik hakkını kullanabilme adına bugün yoğun bir şekilde oy kullanma işlemi gerçekleşiyor. Tabi seçim süreci boyunca çok olgun bir süreç, aynı zamanda çok seviyeli bir süreç geçirdik. Ben buradan bütün muhalefet partilerine, bütün adaylara teşekkür ediyorum. Artık bu saatten sonra sözde, kararda milletindir diyoruz. Sandıktan çıkan her karar bizim başımızla gözümüz üstüne. Elazığ’ımıza kim daha güzel hizmet edecekse, kim daha iyi işler yapacaksa Rabbim ona nasip etsin. Bu noktada biz kendimizi uzun zamandır iyi ifade ettiğimize inanıyoruz. Projelerimizi, yönetim felsefemizi anlattık. Artık bu saatten sonra sandıktan çıkan sonucu bekleyeceğiz. Bütün hemşehrilerimize saygılarımı sunuyorum. Teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

BAŞKAN ADAYI ÇOBAN OYUNU KULLANDI

Milliyetçi Hareket Partisi Elazığ Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Bilal Çoban Elazığ Ortaokulu 1351 numaralı sandıkta oyunu kullandı. Prof. Dr. Çoban sandığa eşi ve çocuklarıyla birlikte gitti.

Oy kullanma işleminin ardından açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Çoban, “Allah hayırlı uğurlu etsin. İnşallah şehrimize hayırlı olur. Ülkemize de hayırlı olsun. Tabi demokrasinin belki de en güzel işlediği şeylerden bir tanesi. 38 tane mahallemizin her köşesinde bütün aday arkadaşlarımız propaganda dönemini çok iyi bir şekilde geçirdiler. Giremedikleri sokak, giremedikleri mahalle olmadı bu da demokrasinin şehrimizde ne kadar yerleştiğini, hakikaten 8 köşe şapkanın her köşesinin bir anlamına yüklediğimiz gakkolarımızın ne kadar duyarlı ne kadar iyi niyetli ve ne kadar objektif olduğunun göstergesidir. Bu açıdan bu süreç çok sevindiriciydi. İnşallah bu sonuçta şehrimiz adına olumlu olur. Biz doğrusunu yaptığımızı düşünüyoruz. Uzun bir müddet emek verdik. Bu şehrin her köşesinde olmaya, vatandaşlarımıza dokunmaya çalıştık. Kendimizi ifade etmeye, projelerimizi anlatmaya çalıştık. Umuyoruz ki bunu başarmışızdır. Doğrusunu millet bilecek ve kararı onlar verecektir. Allah ol demişse bizden buraya kadar. Allah ol der olur, öl der ölürüz. Bizim yapacağımız budur. Bu dünyaya gelişimizin bir anlamı var. Bu anlamını biz kendi açımızdan bu şekilde değerlendirmeyi daha doğru bulduk. Bu şehre hizmet ettik. Halka hizmeti hakka hizmet kabul ettik. Umuyoruz ki hem bu dünyada, bu dünyada olmazsa öbür dünyada bunun karşılığını alırız. Çünkü niyetimiz çok halisti. Dolayısıyla öbür dünyada bizi heyecanlandırıyor” ifadelerinde bulundu.

BAŞKAN ADAYI ŞEKERDAĞ OYUNU KULLANDI

İYİ Parti ve CHP Elazığ Belediye Başkan Adayı Ali Şekerdağ oyunu Çubukbey Anadolu Lisesi 1186 nolu sandıkta kullandı.

Oy kullanma işleminin ardından açıklama yapan Ali Şekerdağ, “Sandık hürriyet demek, demokrasi demek, adalet demek, adaletin tecellisi demek. Vatandaşlarımız bu doğrultuda inşallah oylarını kullanacaklardır. Sandığa gitmek milletin takdiridir. Milletin takdiri, onların tercihi, bizim başımızın tacıdır. Çünkü yönetenler milletin kararı olmadan asla bir şeye imza atamazlar. Eğer demokrasi diyorsak, eğer hürriyet diyorsak, eğer adalet diyorsak bugün yaşanan seçim onun en özeti, en doğal şekli. Ben bu seçimlerin Elazığ’ımıza, ülkemize ve milletimize inşallah hayırlara vesile olsun diyorum. Oylarını gelip kullanan ülkemizin insanlarına, Elazığ halkına en derin saygılarımı, sevgilerimi ve hürmetlerimi sunuyorum. Allah hakkımızda hayırlı etsin. Rabbim kime nasip ederse onun için hayırlı olsun diyorum. Sandıktan çıkan karar bizim başımızın tacıdır. Allah kime nasip etmişse hayırlısını diyelim inşallah iyi olur” diye ifade etti.

BAŞKAN ADAYI ARSLAN OYUNU KULLANDI

Saadet Partisi Elazığ Belediye Başkan Adayı Haluk Arslan ise oyunu Vali Lütfüllah Bilgin İlkokulu’nda 1316 nolu sandıkta kullandı.

Oy kullanma işleminin ardından açıklama yapan Saadet Partisi Elazığ Belediye Başkan Adayı Haluk Arslan, Geldik burada oyumuzu kullandık. İnşallah bu seçimler şehrimiz için memleketimiz için hayırlara vesile olur. Elazığ için hayırlara vesile olur. Dostluğa, kardeşliğe, birlikteliğe vesile olur. Seçim dönemleri işte meselelerin konuşulduğu dönemlerdi. Bunların çözümü de işte bu sandıkta sandığa bizde oyumuzu attık. Elazığlı tüm hemşerilerimiz gibi Elazığ’ın geleceğini bugünden itibaren inşallah farklı bir boyutta değerlendireceğiz. Ben buradaki görevli arkadaşlara da her birine tek tek teşekkür ediyorum. Seçimlerin tekrar şehrimizin için, memleketimiz için hayırlara vesile olmasını cenabı Allahtan niyaz ediyor, saygılar sunuyorum” ifadelerine yer verdi.