31 Mart Mahalli İdareler Seçimlerinde 72 bin 908 oy alarak Elazığ Belediye Başkanı seçilen Şahin Şerifoğulları ve AK Parti’den Elazığ Belediye Meclis üyesi seçilen 20 isim Elazığ Adliyesinde düzenlenen törenle bugün mazbatalarını aldı.

ALÇIK: HAYIRLI HİZMETLERE VESİLE OLMASINI TEMENNİ EDİYORUM

1. Merkez ilçe Seçim Kurulu Başkanı Mustafa Alçık, “31 Mart 2019 tarihinde yapılan yerel seçimlerin tüm ülkemize ve Elazığ’a hayırlı olmasını temenni ediyorum. Yapılan seçimler sonucunda Elazığ Belediye Başkanlığına AK Parti Adayı Sayın Şahin Şerifoğulları seçilmişlerdir. Kendilerini tebrik ediyorum. Ayrıca yine yapılan seçimler sonucunda il belediye meclis üyeliğine seçilen adayları da ayrı ayrı tebrik ediyorum. Sayın belediye bakanımızın Elâzığ için güzel hizmetler yapmasını, hayırlı hizmetlere vesile olmasını temenni ediyorum. Kendisine seçim kurulu başkanlığımızca düzenlenen mazbatayı takdim ediyorum. Hayırlı uğurlu olsun”diye kaydetti.

ŞERİFOĞULLARI: BU SAATTEN SONRA ASIL OLAN ÇOK İŞ YAPMA VAKTİ

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, “Uzun, tempolu, yoğun bir seçim sürecinin ardından 31 Mart Pazar günü hemşehrilerimiz oy verme işlemini gerçekleştirmek üzere sandıklara gitmiştir. Allah’a şükürler olsun sandıkta ilimizde hemşehrilerimizin teveccühü ve desteği ile AK Belediyeciliğin devamı ve şahsımın belediye başkanı olması ile ilgili karar çıkmıştır. Bu gurur, bu şeref benim için çok önemli. Artık bu saatten sonra asıl olan çok iş yapma vakti. Elazığ’ımıza vaat ettiğimiz projeleri hayata geçirme vakti. Rabbim bizleri mahcup etmesin. Bu başarıda emeği geçen başta il başkanımız, teşkilat mensuplarımız, milletvekillerimiz, partililerimiz adına hepinize şükranlarımı arz ediyorum. Aynı zamanda bizlere oy vermiş veya vermemiş şehrimizde yaşayan tüm insanlara eşit şekilde, adil şekilde, dürüst şekilde hizmet yapacağımızı ben buradan bir kere daha söz veriyorum” dedi.

GÜRGÖZE: HALKIMIZA ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUZ

AK Parti İl Başkanı Ramazan Gürgöze, “Öncelikle 31 Mart seçimlerinin huzur ve güven içinde geçmiş olması bizim son derecek önemliydi. Bu şekilde davranan bütün hemşerilerimize, bütün seçmenlere, tüm siyasi partilere, tüm adaylara ve aynı zamanda yarışan tüm meclis üyelerine ve en önemlisi halkımıza çok teşekkür ediyoruz. Bizim için huzur ve güven içerisinde geçmiş olması çok övünç kaynağı bir durum. Nihayetinde 31 Mart akşamı zaten ilan etmiştik, kutlamamızı da yapmıştık milletimizin desteği, teveccühü ile AK Partini devamına karar kılındı ve bugün de kesinleşen biraz mazbata töreni seçim işleri başkanımızın takdim ettiği belediye başkanımıza ve meclis üyelerimize mazbataları teslim edildi. Şu andan itibaren artık belediye başkanımız Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları ve AK Parti meclis grubu 20 kişiden oluşan meclis grubu şu an burada hazırdalar” diye ifade etti.

GÜRGÖZE: KAZANAN ELAZIĞ OLMUŞTUR

Başkan Gürgöze, “Bu süreç içerisinde emek sarf eden, çaba sarf eden başta seçimin huzur ve güven içerisinde geçmesini sağlayan başta sayın valimize, emniyet müdürümüze ve emniyet personeline kırsalda, ilçede, beldede ve köylerdeki jandarma güvenlik güçlerimize ve bütün herkese teşekkür ediyoruz. Halkımızın sağduyusu kazanmıştır. Kazanan Elazığ olmuştur, kazanan AK Parti ile birlikte Elazığ olmuştur ve Türkiye olmuştur. Belediye başkanımız bundan sonraki süreçte inşallah hiçbir siyasi parti farkı gözetmeksizin şehrimizin belediye başkanı olarak hizmet edecek. Ve bizlerin bu seçim çalışmaları esnasında, seçim propagandasında, öncesinde, sonrasında da ve şimdi de daha sonra da kamuoyunu doğru bilgilendirme ve kamuoyuna bizim sesimizi aktaran siz değerli basın mensuplarına, kameramanlarımıza kanal yöneticilerine ve bütün herkse teşekkür ediyorum hayırlı olsun” ifadelerinde bulundu.