Elazığ Belediye Meclisi, geçtiğimiz hafta Kasım ayı toplantılarında belediyenin 2020 Mali Yılı bütçesi görüşmek üzere toplandı.

Toplantının başında söz alan İYİ Parti Belediye Meclis üyesi Gültekin Koç, bütçe komisyon raporunun ellerine ulaşmadığını ifade etmiş, Koç’un itirazlarını yerinde bulan Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları ise toplantıyı ertelemişti.

BAŞKAN ŞERİFOĞULLARI BAŞKANLIK YAPTI

Ertelenen o toplantıdaki gündem maddesini görüşmek üzere Belediye Meclisi yeniden toplandı. Elazığ Belediyesi’nin 2020 Mali Yılı Bütçe raporunu görüşüldüğü toplantıya Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları başkanlık yaptı.

BÜTÇEYLE İLGİLİ AÇIKLAMALAR YAPILDI

Toplantıda Plan ve Bütçe Komisyon Başkanı Ahmet Turan, bütçe raporu ile ilgili bilgiler verdi.

Bütçe raporu ile ilgili olarak ilk sözü AK Parti Belediye Meclisi Grup Başkanı Hasan Ergüven aldı.. Daha sonra İYİ Parti’den Gültekin Koç söz alarak, bütçe ilgili görüşlerini dile getirdi. Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları’na teşekkür ile söze başlayan Koç, bütçenin, projelere yetmeyeceğini savundu.

AKPINAR MAHALLESİ’NDEKİ ARSANIN SATIŞI

Akpınar Mahallesi’nde Karayolları Bölge Müdürlüğüne ait alanın satışa çıkarılmasına değinen Koç, satış kararından vazgeçilmesini istedi. Daha sonra Başkan Şahin Şerifoğulları değerlendirmelerde bulundu ve belediyede göreve geldikten sonra tasarruf tedbirleri aldıklarını belirterek, söz alan meclis üyelerinin eleştirilerine yanıt verdi.

 

BAŞKAN ŞERİFOĞULLARI NET KONUŞTU

Başkan Şerifoğulları, Vaat ettiği projeleri hayata geçirmediği takdirde bir daha siyaset yapmayacağını ifade etti.

  

ŞERİFOĞULLARI: KAŞLA GÖZ ARASINDA ARSA ÖZELLEŞTİRME İDARESİNE VERİLDİ

Başkan Şerifoğulları da, satışa çıkarılan arsa ile ilgili konuştu ve arsanın Elazığ belediyesi’ne kazandırılması için görüşmelerde bulunduğunu ifade etti.. Başkan Şerifoğulları,“kaşla göz arasında arsa özelleştirme idaresine verildi” dedi.

BÜTÇEYLE İLGİLİ KONUŞMALAR DEVAM ETTİ

Eleştirilere yanıt veren Başkan Şerifoğulları’nın ardından söz alan MHP Belediye Meclis Grup Başkanı Behçet Susmaz, bir önceki toplantıda kendinin de bütçe taslağı ile ilgili eleştirileri olduğunu belirterek, eleştirileri yanıtlamayan Şerifoğulları’na sitem etti.

Bütçe ile ilgili bir söz de AK Parti’li Meclis Üyesi Mehmet Tügen aldı..

ELAZIĞ BELEDİYESİ’NİN 2020 MALİ YILI BÜTÇE AÇIĞI 43 MİLYON OLARAK TESPİT EDİLDİ

Konuşmaların ardından belediyenin 2020 mali yılı bütçe kararnamesi müdürlük müdürlük oylamaya sunuldu. Elazığ’ı belediyesinin 2020 bütçesinde en büyük payı 136 Milyon 910 bin lira ile Yazı İşleri Müdürlüğü aldı.. En düşük pay ise 434 bin lira ile Teftiş Kurulu Müdürlüğü’nün oldu..

Elazığ Belediyesinin öngörülen toplam gider bütçesi 660 Milyon lira olarak belirlenirken, gelir bütçesi de 617 Milyon olarak öngörüldü.. Elazığ Belediyesi’nin 2020 Mali yılı bütçe açığı ise 43 Milyon olarak tespit edildi.

İşte Belediye Meclis Toplantısında Yaşananlar