Elazığ Belediye Meclisi Eylül Ayı toplantıları ikinci oturumuyla devam etti.

Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları’nın başkanlığında gerçekleştirilen toplantının ikinci oturumunda gündem maddeleri görüşüldü.

Mecliste kentsel dönüşüm çalışmaları ile ilgili konuşan MHP Meclis Üyesi Mehmet Çak, yapıların dönüşümü konusunda hızlı adımların atılması gerektiğini söyledi.

Meclis Üyesi Çak’a cevap veren Belediye Başkanı Şerifoğulları, iskan evlerinin kendi girişimleriyle kentsel dönüşüme alındığını ifade etti.

ÇAK: ELAZIĞ’IN ŞUANDA İHTİYACI KENTSEL DÖNÜŞÜM

Meclis Üyesi Mehmet Çak, “Bu meclise ve size bu işin nasip olması lazım. Şehir merkezinde bir rol model olup öncülük yaparsanız sizlerden sonra gelen yönetim de bu işi sürdürür ve sürdürmek zorunda olacak. Bir adım atmamız lazım başkanım biliyorum projeleriniz var ancak 30 ay büyük bir süre. Bir hızlanmamız lazım bir yerden başlamak gerek. Elazığ’ın şuanda ihtiyacı kentsel dönüşüm” dedi.

Kesrik, Kızılay Mahallelerinde yerinde dönüşüm yapılmadığını kaydeden Başkan Şerifoğulları, kentsel dönüşüm çalışmaları ile ilgili bilgiler aktardı.

Meclis Üyesi Çak ve Başkan Şerifoğulları arasında kentsel dönüşüm konusu uzun süre konuşuldu.

ŞERİFOĞULLARI: ARSALARIN SATIŞINA DEVAM EDECEĞİZ

Başkan Şerifoğulları, “Size katılmadığım tek nokta sanki hiçbir iş yapmamışız gibi bir başlangıç olsun demeniz bizleri rahatsız ediyor. Karşıyaka mahallesi iskan evleri bizim girişimlerimiz ile kentsel dönüşüm uygulanan yerlerden bir tanesi. Sürsürü mahallesinin kentsel dönüşümü 2013 yılında karara bağlanmış ancak hiçbir adım atılmamış şuanda Sürsürü’deki kentsel dönüşüm bitmek üzere. Biz belki 81 il içerisinde kentsel dönüşümü en iyi uygulayan illerden bir tanesiyiz. Ama deprem Allah’ın verdiği bir şey. Biz bu afeti fırsata çevirdik. Daha önce 2013 yılında bakanlık kararıyla kentsel dönüşüm alanı ilan edilen yerlerin dönüşümünü sağladık. Arsaların satışına devam edeceğiz. Zafran’da ki rezerv alanındaki arsaları da inşallah satacağız. Hepsini kentsel dönüşümde kullanıyoruz biliyorsunuz” ifadelerini kullandı.

Kentsel görüşüm çalışmaları ile ilgili değerlendirmelerin ardından gündeme altyapı çalışmaları ile ilgili madde geldi.

Başkan Şerifoğulları, İlbank genel müdürlüğü ile kısa bir süre içerisinde alt yapı çalışmaları için görüşeceklerini belirterek, bir an önce çalışmalara başlayacaklarını kaydetti.

Başkanı Şahin Şerifoğulları, “Büyük altyapı ihalemizde artık son düzlükteyiz. İl Bank Genel Müdürlüğü ile JAYCA arasında anlaşma imzalandı 10 gün önce. Çok kısa bir süre içerisinde de İl Bank ile belediyemiz arasında bir anlaşma yapılacak ve hızlı bir şekilde ihalesini de İl Bank Genel Müdürlüğü’nün yapması kaydıyla süreci başlatacağız" dedi.

Toplantı diğer gündem maddelerinin görüşülmesi ile devam etti.