Elazığ Belediye Meclisi üyeleri, Kasım ayı toplantılarının ilk oturumunun ardından belediyenin 2023 Mali Yılı bütçe taslağını görüşmek üzere oturumu 14 Kasım tarihine ertelemişti.

Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları başkanlığında yeniden toplanan meclis üyeleri, Elazığ Belediyesi’nin 2023 yılının mali tablosunu görüştü

Belediyenin 2023 Mali Yılı Bütçesini içeren gündem maddesinde müdürlüklere ayrılan bütçeler tek tek okunarak, meclis üyelerinin oylarına sunuldu.

Kentsel dönüşüm müdürlüğünün bütçesi görüşüldüğü sırada söz alan İYİ Parti Meclis Üyesi Gültekin Koç, müdürlüğe ayrılan bütçeden farklı müdürlüklere ödenek aktarılmasını eleştirdi.. Koç’a cevap Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları’ndan geldi.

Başkan Şerifoğulları, Koç’a cevap verirken, Abdullahpaşa Mahallesi’ndeki kentsel dönüşüm çalışmalarına değindi.

Belediyenin 2023 mali yılı bütçe taslağında en yüksek bütçe 748 milyon 46 bin ile Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü’ne, en düşün bütçe ise 1 Milyon 362 bin lira ile Muhtarlık İşleri Müdürlüğü’ne ayrıldı.

Oylama ile kabul edilen Elazığ Belediyesi 2023 Mali Yılı Bütçe tasladığında belediyenin tahmini borcu 477 Milyon 600 bin, geliri ise 2 Milyar 637 Milyon 900 bin olarak tespit edildi.

Oylamanın ardından söz alan İYİ Parti Meclis Üyesi Gültekin Koç, Başkan Şerifoğulları’nın yaptığı çalışmalardan dolayı tebrik ederek, artan enflasyon rakamlarına değindi.

Koç’un konuşmasının ardından değerlendirmelerde bulunan Başkan Şerifoğulları da gelir giderleri denk çıkan bir belediye olduklarını belirterek, şehre değer katan projeleri hayata geçirdiklerini söyledi..

MHP Meclis Üyesi Mehmet Çak da söz alarak, “güçlü bir ülkeyiz ve bütçedeki rakamlar ekonominin iyiye gitmesi ile düşecektir” dedi.

Başkan Şerifoğulları da GES projeleri ile birlikte elektrik giderlerinin düşeceğini kaydetti.

Bütçenin kabul edilmesinin ardından söz alan MHP Meclis Üyesi Burak Düzenli, 13 Kasım tarihinde MHP Lideri Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin mitingine katılım gösterenlere teşekkür ederek, bütçenin oluşturulmasında katkı sunanları tebrik etti.

CHP Meclis Üyesi Murat Akkoç da konuyu CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun Elazığ ziyaretine getirdi.

Başkan Şerifoğulları da CHP’nin izin almadan pankart asmaya çalıştığını söyledi.  

VİDEO: