Elazığ Belediye Meclisi'nde Önemli Konular Görüşüldü

Elazığ Belediyesi’nin temmuz ayı belediye meclis toplantıları ikinci oturumuyla devam etti. Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları’nın başkanlığında yapılan toplantıda gündem maddeleri görüşülerek karara bağlandı.

Elazığ Belediye Meclisi'nde Önemli Konular Görüşüldü

Elazığ Belediye Meclisi temmuz ayı toplantıları ikinci oturumuyla devam etti.

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları’nın başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda gündem maddeleri görüşüldü.

Elazığ Belediyesi tarafından; yurt içi bankalarından 35 milyon kredi alınması teklifi de gündemde yer aldı. Bu teklif maddesi konuşulurken, İYİ Parti Elazığ Belediye Meclis Üyesi Gültekin Koç, söz alarak “Belediye ne kadar süre borçlanmaya devam edecek” dedi.

Ardından Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, Elazığ Belediyesi’nin toplam borcunun 618 milyon olduğunu hatırlattı. Ayrıca Başkan Şerifoğulları alt yapıya değindi ve “Elazığ’ın alt yapısını yenilemek için 600 – 700 milyon civarında paraya ihtiyacımız var” dedi.

Başkan Şerifoğulları, Elazığ Belediyesi’nin üç aylık gelir ve gider tablosunu da açıkladı.

Daha sonra İYİ Parti Elazığ Belediye Meclis Üyesi Gültekin Koç’un konuşmasına istinaden; AK Parti Elazığ Belediye Meclis Üyesi Mehmet Tügen da söz aldı.

Ardından MHP Elazığ Belediye Meclis Üyesi Alpay Gökçe söz aldı…

Elazığ Belediyesi ile Verem Savaş Derneği ile yapılan ortak proje kapsamında; Elazığ Spor Şirketine verilen arsanın tekrar belediyeye devredilmesi kararı da görüşüldü ve hukuk komisyonuna oy birliğiyle havale edildi.

Toplantıda Elazığ Belediyesi’nin 5 yıllık stratejik plan taslağı da görüşüldü. MHP Belediye Meclis Üyesi Behçet Susmaz, alt yapıya değindi.

Başkan Şerifoğulları, Meclis Üyesi Susmaz’a cevap verdi.

Ardından 5 yıllık stratejik plan oy çokluğu ile kabul edildi.

Toplantıda Temmuz ayı İmar Komisyon Raporları da görüşülerek karara bağlandı.

MHP Belediye Meclis Üyesi Alpay Gökçe; Elazığ’ın depremselliğine dikkat çekti. Başkan Şerifoğulları ise Kentsel dönüşümle ilgili görüşmelerin devam ettiğini söyledi.

İYİ Parti Belediye Meclis Üyesi Cafer Yeşil ise Yıldızbağları, Feyziçakmak ve Esentepe Mahallerindeki sorunlara değindi.

Temmuz ayı toplantıları tamamlanan Elazığ Belediye Meclisi bir dahaki toplantısını 2 Eylül 2019 tarihinde gerçekleştirecek.

VİDEO:

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137