Elazığ Belediye Meclisi’nin Mayıs ayı toplantılarının son oturumunda Elazığ Belediyesi 2020 Mali Yılına ait kesin hesabın görüşüldü.

Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Hüseyin İnce, komisyonun 2020 mali yılı kesin hesabı raporu ile ilgili bilgiler verdi.

2020 Mali Yılı Gelir Kesin Hesabına göre Belediyenin vergilerden elde ettiği gelir, 42 Milyon 867, Teşebbüs ve Mülkiyet Gelirleri, 67 Milyon 339 bin, Alınan bağış ve yardımlar ile özel gelirler 18 Milyon 747 bin, Diğer Gelirler 369 Milyon 110 bin, Sermaye Gelirleri 73 Milyon 209 bin oldu.. Elazığ Belediyesi 2020 Mali Yılı Gelir Kesin Hesabı toplamda 571 Milyon 273 bin 206 oldu.

Gündem maddesi ile ilgili olarak MHP Meclis Üyesi Şahin Gül söz alarak, raporların kendilerine bir süre önceden verilmesini istedi.

Daha sonra MHP Meclis üyesi Mehmet Çak söz alarak, deprem sürecinde merkezi hükümetin maddi katkı sağlayıp sağlanmadığını sordu.

MHP Meclis Üyesi Mehmet Kırgız da, birim müdürlüklerinin gelir giderleri ile ilgili kendilerine bilgi vermeleri gerektiğini söyledi.

AK Partili Meclisi Sabahattin Adam ise konuşmasında, raporların üyelere üç gün öncesinden verildiğini kaydetti.

AK Parti Meclis Üyesi ve Plan Bütçe Komisyon Üyesi Erkan Akpınar da, komisyon üyelerinin kararı oy birliği ile aldığını belirtti.

Konuşmaların ardından müdürlüklerin 2020 Mali yılı kesin hesabı görüşülerek, oylandı.

Elazığ Belediye Başkanı Şerifoğulları, merkezi hükümetin belediyeye önemli bir arsa kaynağı sunduğunu belirterek,  MHP Meclis Üyesi Mehmet Çak da orta hasarlılarla ilgili Bakan Kurum’un sözünü hatırlattı. Başkan Şerifoğulları, Bakan Kurum’un sözünü dil sürçmesi olarak yorumladı.

Daha sonra belediyenin 2020 yılına ait Taşınır Mal Yönetim Kesin Hesabının görüşülerek, karara bağlandı.

VİDEO