Sporun ve sporcunun her zaman yanında olan ve sağlıklı nesillerin sporla yetişmesine katkı sunan Elazığ Belediyesi, amatör spor kulüplerini desteklemeyi sürdürüyor.

Bu kapsamda Elazığ Belediyesi tarafından Elazığ Amatör Spor Kulüpleri Federasyonuna bağlı ve 32 branşta faaliyet gösteren 102 kulübe 300 bin TL yardımda bulunuldu.

Amatör spor kulüplerine sağlanan nakdi yardım için Elazığ Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu’nda program düzenlendi.

Gerçekleştirilen programa Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, EASKF Başkanı Mustafa Gür, Elazığ Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Şube Müdürleri Levent Aytar ile Alaattin Özdemir, Elazığ Gazeteciler ve Yazarlar Cemiyeti Başkanı Mustafa Doğan, TSYD İl temsilcisi Coşkun Kamaç, Spor Taban Birliği Temsilcileri, Amatör Spor Kulüp Yöneticileri ve basın mensupları katıldı.

GÜR: “KULÜPLERİMİZE DESTEK OLMAYA DEVAM EDİYOR”

Törende konuşan Elazığ Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Mustafa Gür, Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları’na teşekkür ederek, "Onursal başkanımız ve aynı zamanda belediye başkanımız sayın Şahin Şerifoğulları eski amatör sporcu ve yıllarca federasyon başkanlığımızı yapmış ve şu anda onursal başkanı olarak devam eden ve gerçekten sporun gelişmesi adına ilimize çok büyük değerler katan ve can siper hane çalışan bir marka değerimiz. Şu anda mevcutta bulunduğumuz amatör spor evini de bizlere kazandıran önemli bir değer. Amatör kulüplerimiz sıkıntı yaşayan kulüplerimiz. Bu sıkıntıları bir nebzede olsa giderme adına her yıl olduğu gibi geleneksel hale gelen nakdi yardımları belediye bütçesinden yine kendi gayret ve çabası ile bir miktar arttırarak kulüplerimize destek olmaya devam ediyor. Ben tüm kulüplerimiz adına kendisine şükranlarımı arz ediyorum” dedi. 

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları ise yaptığı değerlendirmede şu ifadelere yer verdi;

ŞERİFOĞULLARI: “YAPTIĞINIZ ÇALIŞMALAR ÇOK KIYMETLİ ÇOK ANLAMLI”

"Bu ortam bizleri var eden, şehrimize hizmet anlamında ilk adımı attığımız bu camia benim için çok önemli çok kıymetli, çok değerli. Malumunuz uzun süre amatörde futbol oynadım ve akabinde spor kulübü başkanlığı yaptım ve akabinde de 8 yıl boyunca Amatör Spor Kulüpleri Federasyon Başkanlığı yaptım. Sizlerle çok güzel günler geçirdik. İlimizin sporunun gelişmesi adına çok önemli çok kıymetli adımları beraber attık. 2011 yılında bu kulübü devr alırken 37 kulüple devr aldığımız Amatör Spor Kulüpleri Federasyon Başkanlığını bırakırken 87 kulüple saygıdeğer Mustafa Gür kardeşimize ve ekibine devr ettik. Emin ellere devr ettik bunu çok iyi biliyoruz. Mustafa Gür başkanımız ve ekibi göreve geldiği günden beri hem kulüp sayısının arttırılması noktasında hem de ilimizin sporunun gelişmesi noktasında çok büyük gayretleri ve fedakarlıkları var. Sizlerin yapmış olduğu işin ne kadar anlamlı olduğunu ben biliyorum. gerçek manada ailenizden fedakarlık ederek, mesainizden fedakarlık ederek tamamen kendinizi gençliğe adayarak ve ilimizin sporuna adayarak yaptığınız çalışmalar çok kıymetli çok anlamlı. Bu anlamda işinizin ne kadar zor olduğunu en iyi bilenlerden bir tanesiyim.

ŞERİFOĞULLARI: “HEP BİRLİKTE GAYRET EDİP ÇALIŞACAĞIZ”

Amatör Spor Kulüpleri Federasyon başkanlığına 2010 yılında seçildikten sonra hem il Özel İdaresi'nden kulüplerimize malzeme desteği verilmesi noktasındaki gayretlerimiz akabinde yine Elazığ Belediyesi tarafından kulüplerimize bir nebzede olsa yaralarına merhem olacak katılım bedellerinin ödenmesi noktasında gayretlerimiz sonucunda hem malzeme desteği hem de üye katılım bedelleri konusu artık rutin hale geldi. Bizlerin bundan sonra yapacağı bu rutin işerin sonunda sizlere daha fazla destek vermek, bu şehrin sporunun gelişimi konusunda yapabileceğimiz ne varsa sizlerle birlikte yapmak için bundan sonraki süreçte de hep birlikte gayret edip çalışacağız. Sportif anlamındaki faaliyetlerimiz hem geçen yıl Amatör Spor Kulüpleri'ne yapmış olduğumuz nakdi destek bu yılda bu desteği arttırarak 300 bin TL nakdi yardımı her kulübümüze bugün sizlerle birlikte bu mutluluğu hep birlikte yaşıyoruz.. İnşallah daha fazla yardım yapılabilmesi adına bundan sonraki süreçte de sizlerin yanınızda olacağımızı, sizlerin gençliğimize sahip çıkma noktasında göstermiş olduğunuz fedakârlığı görerek, bilerek, özümseyerek bu yardımı daha fazla arttırarak inşallah bundan sonraki süreçte gençliğimize, ilimizin sporuna çok daha güzel hizmetler vereceksiniz bunu biliyoruz.

ŞERİFOĞULLARI: “BENİM GERÇEK EVİM AMATÖR SPOR KULÜPLERİ FEDERASYON BAŞKANLIĞI”

Bizler için çok önemlisiniz, çok kıymetlisiniz bunu samimiyetle söylüyorum. Benim gerçek evim Amatör Spor Kulüpleri Federasyon Başkanlığı. Sizlerle birlikte bu şehre hizmet edebilmek için il adımı attım. Rabbim bize bu şehrin şehrül eminlik makamını nasip etti. Bundan önceki süreçte 24 ayda sizleri mahcup etmedim. Bundan sonraki süreçte de sizleri mahcup etmeden şehrimizin her anlamda katkı sağlayacak sporculuğumuzun da bize verdiği enerji ile gece gündüz demeden koşacağız, koşturacağız ve bu şehrin kıymetli insanlarına hizmet edeceğiz”