ZABITA DENETİMLERİ ARTIRILDI

Bu kapsamda ekipler vatandaşların sağlığını korumak ve huzur içerisinde bir bayram geçirmesini sağlamak adına gıda üretimi ve satışı yapan iş yerlerine yönelik denetimlerini artırdı.

Bayram öncesinde Kapalı Çarşı başta olmak üzere şekerleme, pasta, kadayıf, yiyecek ve içecek üretimi yapan ve satan işletmeler tek tek kontrolden geçirilerek denetlendi.

Gıda mühendisleri eşliğinde yapılan denetimlerde satışa sunulan ürünlerin son kullanım tarihleri, temizlik ve hijyen koşulları, personelin kişisel bakımı, gıdaların gramaj, ambalaj durumu, saklama koşulları ve fiyat listesini inceleyen zabıta ekipleri, iş yerlerinin ruhsat ve belgelerini de ayrıca kontrol etti.

DİLENCİ OPERASYONLARI SIKLAŞTIRILDI

Ramazan ayı boyunca her gün yüzlerce dilenciyi toplayan ekipler, bayram öncesinde sayıları artan dilencilere yönelik denetimlerini sıklaştırdı. Özellikle cami, AVM, bankamatik ve market önleri ile insanların yoğun olarak kullandığı bölgeleri tercih eden dilenciler, tek tek yakalanarak Elazığ Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’ne götürüldü. Duygu istismarı yapan yüzlerce dilenciye, ekipler Kabahatler Kanunu gereği para cezası kesti, haklarında işlem yaptı.

HARPUT KAPSAMLICA TEMİZLENDİ

Şehrin önemli turizm yerlerinden olan Harput Mahallesi’nde her bayram olduğu gibi bu bayram öncesinde de kapsamlı temizlik çalışmaları gerçekleştirildi.

Özellikle vatandaşların kabir ziyaretlerini daha rahat yapabilmeleri amacıyla Gülmez Mezarlığı ve diğer mezarlıklardaki yabani otlar temizlendi. Alanda bulunan çeşmeler bakım-onarımdan geçirilerek detaylıca yıkandı.

CAMİ VE TÜRBELERDE HİJYEN ÇALIŞMALARI YAPILDI

Cami ve türbelerde temizlik yapan ekipler, özellikle abdesthane ve cami çevrelerinde buharlı araçlarla hijyen çalışması gerçekleştirdi.

Vatandaşların sıklıkla dokunduğu alanları dezenfekte eden ekipler, cami halı ve camlarını yıkayarak vatandaşların daha sağlıklı bir şekilde ibadetlerini yapmalarına imkan sundu.

Milletvekili Keleş Yeni Yapılacak Olan Aile Sağlığı Merkezleri İle İlgili Açıklama Yaptı Milletvekili Keleş Yeni Yapılacak Olan Aile Sağlığı Merkezleri İle İlgili Açıklama Yaptı

PARKLAR SÜPÜRÜLDÜ, CADDE VE SOKAKLAR YIKANDI

Şehrin her noktasında bayram hazırlıklarını sürdüren ekipler, rutin temizlik çalışmalarının yanı sıra park, bahçe, cadde ve sokaklarda da detaylıca temizlik çalışmaları yaptı. Önce yeşil alan, park ve yürüyüş yollarını süpüren ekipler daha sonra kaldırım ve sokakları yıkayarak daha steril bir duruma getirdi.

Elazığ Belediyesi Basın-Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada; bayram hazırlıkları kapsamında yapılan bütün çalışmaların, bayram süresince de gerçekleştirileceği belirtilerek vatandaşlarımızın huzurlu bir bayram geçirmesi için bütün ekiplerin sahada işlerinin başında olacağı kaydedildi.