Elazığ Belediyesi Ekipleri Hızlı Bir Şekilde Çalışmalara Başladı

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, Elazığ’da akşam saatlerinde başlayan kar yağışı nedeniyle kapalı yollarda yapılan çalışmaları yerinde inceledi. Başkan Şerifoğulları, yapılan çalışmaları Kanal Fırat Televizyonu canlı yayınında anlattı.

Elazığ Belediyesi Ekipleri Hızlı Bir Şekilde Çalışmalara Başladı

Elazığ’da akşam saatlerinde etkisini göstermeye başlayan yoğun kar yağışı yolların kapanmasına neden oldu.

Yağan kar yağışı ile birlikte Elazığ Belediyesi ekipleri hızlı bir şekilde çalışmalara başladı.

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, kapalı yollarda yapılan tuzlama, solüsyon ve temizlik çalışmalarını yakından inceleyerek çalışmalar hakkında bilgi aldı

Başkan Şahin Şerifoğulları, yapılan çalışmaları bir bir Kanal Fırat Televizyonu canlı yayınında anlattı.

ŞERİFOĞULLARI: YOĞUN BİR ÇALIŞMA BAŞLATTIK

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, “Kanal Fırat televizyonu da deprem olduğu günden bugüne kadar hem gece gündüz demeden sahada oldunuz. Vatandaşın sesi oldunuz. Bizlerin vatandaşlara iletmiş olduğu, ileteceği mevzularda bizlerin dili oldunuz. Bir kez daha sizlere şükranlarımı arz ediyorum. Akşam saatlerinde başlayan kar yağışıyla birlikte ilimiz beyaza büründü. Tabi karın yağışını her zaman özlemle, hasretle beklerdik. Ama maalesef bu sefer öyle olmadı. İlimizde yaşanan deprem nedeniyle çadırlarımızda yaşayan vatandaşlarımız var. Onların zor şartlar altında yaşadığı çadırlarda o üşümelerini bizler iliklerimize kadar hissediyoruz. Ama tabi vatandaşlarımızın da hayatlarını kolaylaştırma adına Elazığ Belediyesi ekipleri olarak akşam saatlerinden itibaren 5 tuzlama aracımız, 3 solüsyon aracımız, 9 greyderimiz ve 120 civarında personellerimizle birlikte yolları temizleyebilme adına yoğun bir çalışma başlattık” ifadelerini kullandı.

ŞERİFOĞULLARI: VATANDAŞLARIMIZIN HAYATLARINI KOLAYLAŞTIRACAĞIZ

Başkan Şerifoğulları, “Çalışmalarımız sabaha kadar devam edecek. İnşallah kısa süre içerisinde buzlanmaları önleme adına, yağan karın ulaşımı etkilememesi adına ekiplerimizle birlikte çalışmalarımızı sürdüreceğiz. İfade ettiğimiz gibi tabi deprem yaşadık. Büyük bir afet yaşadık. Bu afetle birlikte yaklaşık 15 bin civarında vatandaşımız çadırlarda ve hem AFAD ve Elazığ Valiliği, Elazığ Belediyesi tarafından hazırlanan kapalı mekanlarda hayatlarını idame ettiriyorlar. Bizler depremin ilk anından itibaren 3 bakanımız, milletvekillerimiz, tüm personellerimizle birlikte vatandaşlarımıza dokunabilme, onların sıkıntılarını giderebilme adına buğuna kadar sahada olduk. Tabi bugün kar yağışıyla birlikte vatandaşlarımızın hayatları çok daha zorlaştı. Bu anlamda hem depremde yaşayan vatandaşlarımıza da Rabbim kolaylıklar versin. Bizler Elazığ Belediyesi olarak 24 saat esaslı çalışarak vatandaşlarımızın hayatlarını inşallah kolaylaştıracağız” şeklinde konuştu.

ŞERİFOĞULLARI: ÇALIŞMALARIMIZDA SON NOKTAYA GELDİK

Başkan Şahin Şerifoğulları, “Devletin tüm birimleri, tüm kurumları sahada. Depremin etkilerini giderebilme adına sahadayız. Bu noktada 30 binin üzerinde çadır dağıtıldı. Elazığ Belediyesi’ne ait bütün sosyal tesisler vatandaşlarımızın hizmetine açıldı. Aynı zamanda Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı okullarımız, camilerimiz, taziye evlerimiz bunların hepsi vatandaşlarımızın hizmetine sunuldu. Tüm çalışmalarımızı yaptık bundan sonra da yapmaya devam edeceğiz. Bundan sonraki sürecin çok daha sancılı olmaması adına hem Çevre ve Şehircilik Bakanımızla birlikte şehrin her noktasında her sokağında adım adım gezerek şehrimizin çok daha iyi planlanması noktasında çalışmalarımızı yürüttük. Artık çalışmalarımızda son noktaya geldik” dedi.

ŞERİFOĞULLARI: VATANDAŞIMIZ MAĞDUR OLMAYACAK

Yapılacak konutlarla ilgili bilgi veren Şerifoğulları, “Sürsürü Mahallesi’nde yapılan konutların bir kısmı orada yaşayan vatandaşlara verilecek. Tabi kat yüksekliği ile ilgili TOKİ’nin ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızın katların düşürülmesi ile ilgili çalışmaları var. En fazla zemin artı dört ve zemin artı beşin yapılacağı planlamalar yapılıyor. Bununla ilgili tabi Mustafapaşa Mahallesi’nde yine öyle. Tabi konut sayısı yıkılanla yapılan arasında fark olacak. Bu farkı kura çekimiyle ya da Cumhuriyet Mahallesi’nde, Yemişlik Mahallesi’nde, Bızmişen Mahallesi’nde rezerv konutlar şu anda hazır. Orayı tercih edenler orda gidecekler. Kendi yerinde isterse vatandaşlarımız kura usulüyle belirlenecek. Ama hiçbir vatandaşımız mağdur olmayacak. Bunu net bir şekilde ifade etmek istiyorum” diye konuştu.

VİDEO

Güncelleme Tarihi: 13 Şubat 2020, 00:37

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
Elazığlı vatandaş
Elazığlı vatandaş - 4 yıl Önce

Ben o çalışmaları merkez zübeyde hanım caddesinde yunusemre bulvarında korg. hulusi sayın bulvarında ve Malatya caddesinde göremedim. SMS atıldı saatler öncesinden ama kar gelip kapıya dayandığında ne mesai çıkışı ne sabah işe gidişlerde bir çalışma göremedim. Hem dün hem bugün. Gören oldu mu???

Yav he he
Yav he he - 4 yıl Önce

Belediye karla mücadelede sınıfta kaldı. Sanayi esnafı yaşadı.

Çözüm Büyükşehir Belediyesi
Çözüm Büyükşehir Belediyesi @Yav he he - 4 yıl Önce

Belediye Karla mücadele de bile gerekli hizmeti veremez iken yarın Deprem sonrası şehirin artan ulaşım ve diğer hizmet alanlarındaki hizmetleri nasıl yerine getirecek Büyükşehir Belediyesi olmadan bu Belediye ile sorunlar çözülemez.

mehmet
mehmet - 4 yıl Önce

saat 09'u geçti, çaydaçıra mahallesinde araçlar resmen offroad yapıyorlar.ana yollara bile bir tane kar küreme aracı girmemiş .

Barıs
Barıs - 4 yıl Önce

Depremde bunlara bahane oldu anayollar caddeler mahallelerin yolları kapalı bumu gönül belediyeciliği

Elazığlı
Elazığlı - 4 yıl Önce

ELAZIĞ BELEDİYESİ YAĞAN KARIN ALTINDA KALDI.
DÜN AKŞAM ERKENDEN YOLLAR TUZLANSAYDI, GECE DE YOLLAR TEMİZLENİP SABAH TEKRAR TUZLANSAYDI. BU KADAR KAZA OLMAZDI. ANA YOLLAR BİLE KAPALI.
HER ZAMAN BİR BAHANENİZ VAR. YOK MÜCAHİT BORÇ BIRAKTI. YOK DEPREM OLDU.
KALDI Kİ DEPREMDE DE SİZİN ARAÇLARINIZI GÖREN OLMADI YA.
MAZERET SİYASETÇİLİĞİ DÖNEMİ BİTTİ.
SİZ HALA 1990 LARIN SİYASETİNDE KALMIŞSINIZ.
YAZIKLAR OLSUN BÖYLE ANLAYIŞA....

Nihat
Nihat - 4 yıl Önce

İzzetpaşa Camii ve Saray Camii arası da kent meydanı olarak açılmalı

hele tipee
hele tipee - 4 yıl Önce

Nerede çalışma var ya ana halterler bile kapalı bir saatte işe zor geldik

kaaarrrrrrrr
kaaarrrrrrrr - 4 yıl Önce

elazığ rezil oldu depremde karda,milletin gözü açılmıştır umarım.


SIRADAKİ HABER

banner137