Elazığ Belediyesi ile Türkiye Yazarlar Birliği Elazığ Şubesi tarafından “Yazarlık Atölyesi” projesi hayata geçirildi.

Proje kapsamında kurulan atölyelerde katılımcılara, hikaye, roman, şiir ve deneme olmak üzere dört dalda eğitimler veriliyor.

Elazığ Belediyesi Belediye Başkan Yardımcısı Nazif Bilginoğlu, “Yazarlık Atölyesi” projesinin amacı hakkında bilgiler verdi.

BİLGİNOĞLU: EĞİTİMLERİMİZ ÇOK GÜZEL BİR ŞEKİLDE İLERLİYOR

Elazığ Belediyesi Belediye Başkan Yardımcısı Nazif Bilginoğlu, “ bu proje başlangıcında hakikaten umduğumuzun üzerinde de bir müracaat noktasında telep noktasında gelişmeler oldu. Bizimde kültür müdürlüğümüze bağlı EBEGEM bünyemizdeki binamızda bu projemiz şuanda hizmete devam ediyor. Yaklaşık 6 haftayı bulan bir süreç içerisinde de eğitimlerimiz çok güzel bir şekilde ilerliyor.” dedi.

İnönü Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünde öğretim üyesi Taner Namlı, hikaye, roman ve şiir alanında üç atölye oluşturduklarını söyledi.

NAMLI: KATILIM ÇOK YOĞUN OLDUĞU İÇİN ÇEŞİTLİ GRUPLARA AYRILDI

İnönü Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünde öğretim üyesi Taner Namlı, “ öncelikle katılım çok yoğun olduğu için çeşitli gruplara ayrıldı. Hikaye roman kısmında oluşan iki sınıfımız var şiir ve deneme başlığı altında da bir sınıfımız var ve diyebiliriz ki dört edebi tür üzerine şiir, deneme, hikaye ve roman üzerine eğitimler veriliyor.” dedi.

Kursiyerler ise, eğitim programının kendileri için çok faydalı olduğunu söylediler.

“GELECEKTE NE GİBİ ADIMLAR ATABİLİRİZ, HANGİ YOLDA YÜRÜYEBİLİRİZ ONLARA ÇOK İYİ BİR ŞEKİLDE IŞIK TUTTULAR”

Kursiyerler ise, “ öncelikle belediyemize teşekkür ederiz böyle bir kurs açtığı için. Bunun faydaları birçok yönde olmuştur eksiklerimizi, kusurlarımızı burada görme fırsatımız oldu. İleriki yıllarda gelecekte ne gibi adımlar atabiliriz, hangi yolda yürüyebiliriz onlara çok iyi bir şekilde ışık tuttular. İyi bir okur olunca daha eleştirel bakabiliyorsunuz okuduklarınıza ve belli bir birikim kazanabiliyorsunuz, belli bir birikim kazandıktan sonrada bunu yazıya dökmek istiyorsunuz. Yani bu kendiliğinden oluşan bir duygu aslında. Edindiğiniz bilgileri, birikimleri yazıya döküp başkaları ile paylaşmak istiyorsunuz Sait Faik’in ‘ Yazmasaydım Çıldırırdım’ cümlesi gibi bizlerde de aslında oluşan farkındalık bilgi birikimi yazıya döküldüğü zaman hem kendi kendimizi iyileştirmiş oluyoruz çünkü yazmada bir nevi bir iyileşme psikolojik olarak hem de edindiğimiz bilgileri ve deneyimleri başkaları ile paylaşarak onların farkındalık kazanmasına yardımcı olmuş oluyoruz.” dedi.