Kar yağışının başlamasıyla şehrin dört bir yanında solüsyon, tuzlama ve yol açma çalışmalarını yürüten Elazığ Belediyesi'ne bağlı karla mücadele ekipleri, kar yağışının etkisini göstermesi ile birlikte vatandaşların herhangi bir olumsuzlukla karşılaşmaması için yoğun bir programla çalışmalarını hummalı bir şekilde sürdürüyor.

Elazığ Belediyesi ekipleri, şehrin ana arterlerini oluşturan cadde ve bulvarlarda kar küreme çalışmalarını yürüterek yollardan karı temizledi, trafik akışına uygun hale getirdi.

Sabah saatlerine kadar yürütülen çalışmalar sonucunda Elazığ Belediyesi, trafik akışını sağladı.

Günlük yaşamın aksamaması adına kar küreme çalışmalarını sürdüren ekipler tarafından, yaya trafiğinin yoğun olduğu noktalar başta olmak üzere kaldırımlarda da kar temizleme ve buzlanmaya karşı tuzlama çalışmaları gerçekleştiriliyor.

“TUZLAMA VE KAR TEMİZLEME ÇALIŞMALARIMIZ DEVAM EDECEK”

Elazığ Belediyesi Basın-Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada: “Şehrimizde etkisini artıran kar yağışı sonrasında başlattığımız karla mücadele çalışmalarımız yoğun bir şekilde devam etmektedir. Belediyemiz bünyesinde oluşturulan kriz masası koordinesinde 285 kişilik ekip, 60 adet iş makinesi ve araçlarımızla teyakkuz halindeyiz. Gece boyunca mücadele eden ekiplerimiz, vatandaşlarımızın ulaşımda aksama yaşamaması ve herhangi bir olumsuzluğun olmaması adına yoğun bir çalışma yaptı. Bu çalışmanın neticesinde birçok noktada ulaşım sorunsuz olarak sağlandı. Bundan sonraki süreçte de tuzlama ve kar temizleme çalışmalarımız devam edecek. Vatandaşlarımızın herhangi bir olumsuzluk durumunda 153 Beyaz Masa ekipleriyle irtibata geçmeleri yeterli olacaktır.” denildi.

Açıklamada ayrıca Elazığ Belediyesi toplu taşıma araçlarının güzergâhlarında ulaşım hizmetlerini sürdürdüğü belirtilerek, “Vatandaşlarımızdan zorunlu durumlar dışında toplu taşıma araçlarını kullanmalarını, trafiğe çıkacak araçların da kar lastiği takmalarını, don ve buzlanmaya karşı tedbirli olmalarını önemle rica ediyoruz.” ifadelerine yer verildi.