Elazığ Belediyesi'nin Borcu Ne Kadar?

Elazığ Belediyesi Nisan ayı meclis toplantılarının ikinci oturumunda Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları belediyenin borcunu açıkladı.

Elazığ Belediyesi'nin Borcu Ne Kadar?

Elazığ Belediyesi’nin nisan ayı meclis toplantıları devam ediyor.

Meclis toplantısının ikinci oturumunda da gündem maddeleri görüşülerek karara bağlandı.Toplantıda belediyenin 2020 yılı faaliyet raporları da görüşüldü.

Raporda Elazığ Belediyesi'nin 31 Mart 2021 itibariyle borcunun 458 milyon 816 bin 716 TL'den, 427 milyon bin 238 TL'ye düştüğü görüldü. 

BELEDİYENİN BORCU: 427 MİLYON

Faaliyet raporu ile ilgilizaçıklamalarda bulanan Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, 24 Ocak depremi ve pandemi döneminde de çalışmalarına devam ettiklerini, belediyenin borcunu 458 Milyondan 427 milyona düşürdüklerini söyledi.

Güncelleme Tarihi: 02 Nisan 2021, 20:12

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
Abc
Abc - 3 yıl Önce

depremi fırsata çeviremedin sevgili başkan , direnemedin , yolları genişletme konusunda baskılara direnemedin, ankaradan yarırım sözleri koparamadın , istihtama yönemlik yatırım çekilmesine vesile olamadın, şehrin toki eliyle sıkış tepiş olmasına engel olamadın. 20 yıl sonrasını düşünerek şehir merkezinde trafiği rahatlatmaya yönelik hiç bir yol vizyonu ortaya koyamadın. Başka bir başkanın elindeyken deprem olsaydı elazığı yatırıma boğulmasına vesile olurdu. 80 bin kişilik şehirden dağ eteklerine taşınıyor doğru düzgün bir tane okul yok ortda , park yok ortada, sosyal tesis yok, spor tesisi yok, kütüphane yok, cami yok, yeni imar yolları yok, pazar alanları yok , alışveriş alanları yok, lise yok , meydan yok , işin kötüsü , 80 bin kişiye bir okul bir pazar alanı bir park bir spor alanı için ayrılmış yer ve plan program da yok.

melik
melik @Abc - 3 yıl Önce

çok dürüstmüş falan filan ELAZIĞIN gelmiş geçmiş en aciz başkanı

Elazığ lı
Elazığ lı - 3 yıl Önce

Depremde yıkılan evlerin emlak vergisi geçen yıl alınmadı bu yıl ev ortada yok ama emlak vergisi borcu çıkarmışlar belediye borcunu olmayan binadan alarak azaltır artık

Elazığ
Elazığ - 3 yıl Önce

Türkiye'de birçok belediyede olduğu gibi Elazığ belediyesinde de başka yerlerde çalışıp belediyeden maaş Zaman'ı geldiğinde tam masai ile maaşını alan bankamatik çalışanlar olduğu sürece bu borçlar azalmaz

Ulusal Medya da
Ulusal Medya da @Elazığ - 3 yıl Önce

Elazığ Belediyesi Nisan ayı meclis toplantısında 2020 faaliyet raporu görüşmelerinde Cumhur İttifakı olan AKP ve MHP arasında kriz yaşandı. MHP Meclis Üyesi Burak Düzenli’nin faaliyet raporuna ilişkin eleştirilerine sinirlenen AKP'li Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, "Keşke düşünürken yapmış olduğumuz çalışmaları görseydiniz. Sadece sapmalara, analizlere takılmasaydınız. Yani ittifak ortağıyız, sizin gibi ortak da düşman başına" dedi.





Elazığ Belediyesi Nisan ayı meclis toplantısının ikinci gününde belediyenin 2020 yılı faaliyet raporu görüşüldü.

AKP'li Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları başkanlığında gerçekleşen toplantıda MHP ile AKP'li başkan Şerifoğulları faaliyet raporunun içeriğiyle ilgili tartışma yaşandı.

AKP'li Başkan Şerifoğulları, faaliyet raporundaki eksiklikleri ifade eden MHP'li meclis üyelerine sert tepki gösterdi. MHP’li meclis üyelerinin cevap vermesine izin vermeyen AKP’li Şerifoğulları meclisi kapattı.

MHP FAALİYET RAPORUNU ELEŞTİRDİ

Elazığ Belediyesi 2020 yılı faaliyet raporuyla ilgili MHP meclis grubu adına konuşan Burak Düzenli rapordaki eksikliklere değindi. Düzenli, yaptığı konuşmada şunları söyledi:

* Müdürlükler arasında yapılan ödenek aktarmaları ile ödenek ekleme ve yedek ödenekten kullanıma ilişkin cetveller Genel Faaliyet Raporu eklerinde ayrıntılı bir şekilde sunulmamıştır.

* Bu durum tam açıklama ilkesini zedeleyebilecek nitelikte olduğundan Genel Faaliyet Raporunda bu hususa ilişkin bilgiye ayrıca yer verilmesinin uygun olacağı düşünüyoruz.

* Faaliyet Raporunda iç ve dış mali denetim raporlarında yer alan tespit ve değerlendirmeler ile iç ve dış mali denetim sonuçları hakkında bilgilere yer verilmediği görülmüştür.

* İdaremizde tespit edilen iç denetçi kadrosunda personel olmadığı ve bu birimin belediyemiz faydasına olduğunu düşündüğümüz iç denetçi birimimizin faal hale gelmesi gerektiğini düşünüyoruz. Faaliyet raporunda hedef ve göstergelere ilişkin sapmaların açıklanmadığı görülmektedir.

“10 MİLYON LİRANIN ARAÇLARDA KULLANILIP KULLANILMAYACAĞI FAALİYET RAPORUNDA YOK”

İş makinelerinin alımlarına değinen MHP Meclis Üyesi Burak Düzenli, şöyle konuştu:

* Elazığ Belediye Meclisinin 04.08.2020 tarih 2020/131 K. Sayılı kararı ile ‘Asfalt yol kaplanması çalışmalarında kullanılmak üzere 1 adet dozer, 3 adet damperli kamyon, 1 adet kamyonet, 1 adet loder kepçe, 1 adet asfalt plent makinası’ alımı için 16 milyon TL kredi kullanılması yetkisi verilmiş olup, 1 adet dozer 3 milyon 465 bin TL, 1 adet loder kepçe 1 milyon 602 bin TL alınmıştır.

* Yetki alınan kredi miktarı 16 milyon TL olup kullanılmayan 10 milyon 933 bin TL paranın alınmayan araçlarda kullanılıp kullanılmayacağının bilgisinin faaliyet raporunda verilmediği görülmüştür.


“SİZ SADECE DÜŞÜNMEKLE KALMIŞSINIZ”

Elazığ Belediyesi 2020 yılı faaliyet raporunun meclise okunmasın ardından MHP'den gelen eleştirilere cevap veren Şahin Şerifoğulları, şu ifadeleri kullandı:

* Yapmış olduğumuz projeleri anlattık. Çok güzel işler yaptığımızı sizler de biliyorsunuz. Meclis üyesi arkadaşlar da biliyor. Şehrimiz de yapmış olduğumuz bu çalışmalardan gayet mutlu.

* Tabi siz sadece düşünmekle kalmışsınız. Sizler düşünürken cetvele takılmışsınız. Düşünürken analize, noktaya, virgüle takılmışsınız. Sizler düşünürken bizler bütçeyi 571 milyona çıkarmışız.

* Sizler düşünürken bizler denk bütçe yapmışız. Yine sizler düşünürken bin 88 dönüm arsa satmışız. Karşılığında, 19 kat bin 640 dönümü belediyemize, şehrimize kazandırmışız. Yine biz kapalı çarşıyı bitirmişiz. Şehirlerarası otobüs terminaline başlamışız.

“İTTİFAK ORTAĞIYIZ, SİZİN GİBİ ORTAK DÜŞMAN BAŞINA”

İttifak ortağı olduklarını hatırlatan AKP'li Şahin Şerifoğulları, şunları söyledi:

* Daha sayamadığımız caddeler, bulvarlar… Bunları hayata geçirmişiz. Bunları yaparken de hiçbir bahane arkasına sığınmamışız.

* Elazığ Belediyesini tarihinin en büyük yerlerine ulaştırdık. 2021'de bu tür çalışmalar devam edecek. Keşke düşünürken yapmış olduğumuz çalışmaları görseydiniz. Sadece sapmalara, analizlere takılmasaydınız. Yani ittifak ortağıyız, sizin gibi ortak da düşman başına. Bunu demek zorunda bıraktınız.

* Çünkü; yapmış olduğumuz o kadar güzelliği görmeyip, teşekkür etmeyip, analizden cetvelden bahsetmek hem meclise hem 2 bin 400 tane belediye personeline hakaret olarak algıladım.

Tartışmalar sonrasında Elazığ Belediyesi 2020 faaliyet raporu oy çokluğuyla kabul edildi.

Yusuf
Yusuf - 3 yıl Önce

Emlak vergisine yapılan fahiş artışlarda cabası.

kebanlı23
kebanlı23 - 3 yıl Önce

kaldı 3 yıl arkadaşlar sabredelimmmmmm.

2023
2023 @kebanlı23 - 3 yıl Önce

Sen kaşıniyorsun gakgo. Ateş ile oynama. Şeytanın peşinde yürüme. Münafık İmamoğlu ve arkadaşların arkasında saf tutma. Yarın ahirette sorgu suvala çekileceksin. pişman olursun. Ahiretini bunlar için yakma!

Osman çelik
Osman çelik - 3 yıl Önce

Yanılmaz belediye başkanı olduğunda dolar 2.2 tl idi bıraktığında 6.5 ve ayrıca 2014 2019 arası ekonomi feto darbe 17 25 aralık gezi vs gibi ekonomi ye zarar verecek birçok girişim oldu ve ayrıca kentsel dönüşüm adına belediyelerin birçok geliri kesildi sadece elazığ değil 81 il belediyeleri borçları arttı ki buna rağmen yanılmaz birçok hizmette yaptı

.......
....... @Osman çelik - 3 yıl Önce

Tabi iki tane ucube alt geçit, bir adet ucube üst geçit , göreve seçilir secilmezde sıfır mercedes almıştı

2023
2023 - 3 yıl Önce

Sen kaşıniyorsun gakgo. Ateş ile oynama. Şeytanın peşinde yürüme. Münafık İmamoğlu ve arkadaşların arkasında saf tutma. Yarın ahirette sorgu suvala çekileceksin. pişman olursun. Ahiretini bunlar için yakma!

Cüneyt
Cüneyt @2023 - 3 yıl Önce

Şeyim fetvayı vermişsin ama ele verir talkını kendi yutar salkını atasözü hatırladım şıhım din din diyipte dine aykırı her haltı yiyenler kabak tadı vermeye başladı

Kral 23
Kral 23 - 3 yıl Önce

Abc köpeği şehir dar yeni yerlere ihtiyaç güneyçevre yolu hankendi yemişlik hankendi zafran şahinkaya yeni yerlee olmalı yoksa elazığ genişleyemez

Ali
Ali @Kral 23 - 3 yıl Önce

@kral23 akli dengesi yerinde olmayan biri yada elazığ düşmanı birisi herhalde sürekli her haber de her konuda hakaret içerikli ve elazığın yarına olmayan konularda bişeyler yazıp hakaretler ediyor. Sahiplerinin sahip çıkması lazım, deliyse de sahiplerinin sahip çıkması lazım. Sokağa salalım delidir istediğine sövsün diye bir mantık yanlış

Sararan Yapraklar
Sararan Yapraklar @Kral 23 - 3 yıl Önce

Niye hakaret ediyorsun adama terbiyesiz herif?İnsanca konuşmak çok mu zor akılsız?Adam kimseye hakaret etmemiş,ağır konuşmamış.Üslubunu takınarak konuşmuş.Ama senin gibi insan olmayan mahluk tatlı dilden anlamaz.Çukursun sen çukur.


SIRADAKİ HABER

banner137