Elazığ Belediyesi tarafından 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında Senai Demirci’nin sunumuyla ‘15 Temmuz’un Bilinmeyen Öyküleri’ konferansı düzenlendi.

Belediye Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen konferansa Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, MHP İl Başkanı Semih Işıkver, Sivil Toplum Kuruluş Temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

“KENDİMİZLE NE KADAR GURUR DUYSAK AZDIR”

Programda konuşan Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, “Rabbim dgayretimizi arttırsın. Rabbim ülkemizi korusun. Biz o gece 250 şehit verdik. 10 Binlerce yaralı verdik, Gazi verdik. Dün nasıl 7 düvele karşı bütün millet bir araya gelerek ‘Çanakkale Geçilmez’ dediysek, 15 Temmuz’da da yine 7 düvele karşı bir araya geldik ve bu ülkeyi hainlere teslim etmeyiz dedik elhamdülillah. Biz böyle bir necip milletiz. Biz böyle vatanımız için bir araya gelen birlik olan beraber olan ve vatanı savunma noktasında şehitliği göze alan bir milletiz ve böyle bir milletin evlatlarıyız. Kendimizle ne kadar gurur duysak azdır” ifadelerini kullandı.

İBRAHİM MENENGİÇ O GECEYİ ANLATTI

Gecede konuşan Kanal 23’ün Eski Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Menengiç, “Tabi bizde teknik imkanı daha fazla olan Kanal Fırat sevgili kardeşlerim, sevgili meslektaşlarım anında demokrasi meydanında konuşlandılar, canlı yayın araçlarını oraya çektiler ve oradan canlı yayına bağlandılar. Bizlerde daha ne yapabiliriz diye evde oturan vatandaşlarımıza hitap edelim dedik ve yayını açtık. İlk bağladığım kişi Belediye Başkanımız Sayın Mücahit Yanılmaz’dı. Gayet soğukkanlı, gayet sağ duyulu bir şekilde halkımızı aydınlattı” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından sahneye çıkan Senai Demirci 250 Yüz isimli kitabı hakkında bilgiler verdi ve 15 Temmuz hain darbe girişiminde şehit olan bir çok ismin hayat hikâyelerinden bahsetti.