Elazığ Belediyesi Tasarrufa Gitme Kararı Aldı

AK Partili Belediyelere dün AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erol Kaya tarafından tasarrufa gidin, israftan kaçın çağrısı yapılmış ve hazırlanan bildiri tüm AK Partili Belediyelere gönderilmişti. Bunun üzerine Elazığ Belediyesi israftan kaçınma ve tasarrufa gitme kararı aldı. Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz tüm müdürlüklere gönderdiği yazıda, “başta şahsım olmak üzere, başkan yardımcılarımız ve birim müdürlerimizin kullandıkları makam araçlarına ilişkin ihalenin uzatılmaması ve yeni bir ihaleye gidilmemesi hususlarında; gereğini rica ederim” dedi.

Elazığ Belediyesi Tasarrufa Gitme Kararı Aldı

AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erol Kaya, dün AK Partili tüm Belediyelere bildiri göndererek israftan kaçınılması ve tasarruf yapılması gerektiğini belirtmişti.

Bu açıklamanın ardından Elazığ Belediyesi harekete geçerek israftan kaçınma ve tasarrufa gitme kararı aldı.

Elazığ Belediyesi tarafından yapılan açıklamada; belediye içerisinde tasarrufa gidileceği belirtilerek, Belediye Başkanı, Başkan Yardımcıları ve Müdürlerin kullandıkları makam araçlarının ihalelerinin uzatılmayacağı ve yeni bir ihaleye gidilmeyeceği ifade edildi.

 

“TÜM MÜDÜRLÜKLERE” BAŞLIKLI YAZI

Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz’ın “tüm müdürlüklere” başlıklı müdürlere gönderdiği bildiri şöyle; “Ülkemize yönelik dış saldırılar sonucu döviz kurlarının ani artış ve düşüşlerinden en az oranda etkilenmemiz adına tasarruf tedbirlerine yönelmemiz hepimiz için milli bir görevdir.

Büyük Türkiye yolculuğumuzda 2023-2053 ve 2071 hedeflerimize emin adımlarla yürürken önümüzü kesmek, bizi hedeflerimizden uzaklaştırmak isteyen dış güçler, dün 15 Temmuz hain kalkışmasını yapmış, bugün de ekonomik anlamda yolumuza set çekmek adına bir kez daha oyunlarını sahnelemek istemişlerdir. Ancak kurulan her türlü tuzağı milli irademizi ortaya koyarak bozup hep birlikte tüm zorlukları aşacağız. İnşallah Elazığ Belediyesi olarak, ülkemizin geçtiği bu zor süreçte üzerimize düşeni kararlılıkla yerine getireceğiz” dedi.

 

İŞTE MADDE MADDE ELAZIĞ BELEDİYESİ’NİN YAPACAĞI BELİRTİLEN TASARRUFLAR

Başkan Yanılmaz, yapılacak olan tasarruf önlemlerini madde madde anlatarak şu ifadelere yer verdi; Bu doğrultuda;

- Yaşanan krizin etkilerini en aza indirmek adına, hizmetlerimiz noktasında hiçbir aksaklığa yol açmadan her alanda israfın her türlüsünden kaçınarak, kaynakların verimli kullanılması ilkesinin her çalışmamızda uygulanması,

- Kullandığımız malzemelerin yerli ve milli üretim olması noktasına azami hassasiyet gösterilmesi,

- Acil ihtiyaçlar dışında araç ve teçhizat alımından kaçınılması,

- Yurt dışı seyahatler ve seminerlerin iptal edilmesi, yurt içinin asgariye indirilmesi,

- Devam eden ihalelerde kesinlikle iş artışına gidilmemesi,

- Çok elzem olmayan hizmetler için yeni ihaleye çıkılmaması,

- Araç ve yakıt kullanımlarında azami tasarrufa gidilmesi,

- Bunlara ek olarak başta şahsım olmak üzere, başkan yardımcılarımız ve birim müdürlerimizin kullandıkları makam araçlarına ilişkin ihalenin uzatılmaması ve yeni bir ihaleye gidilmemesi hususlarında; Gereğini rica ederim.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137