Elazığ Belediyesi tarafından temizlik çalışmaları sürdürülüyor. Elazığ Belediyesi ekipleri, Cumhuriyet Mahallesi'nde temizlik çalışmaları yaparak mahalleyi daha temiz bir görünüme kavuşturdu.

Elazığ Belediyesi'nce yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Hava sıcaklıklarının üst seviyede seyretmesi nedeniyle rutin temizlik çalışmalarına ek olarak cadde, sokak ve kaldırımları daha sık temizleyen ve deterjanlı su ile yıkayan Elâzığ Belediyesi, şehir estetiğinin yanı sıra halk sağlığı için de büyük önem taşıyan çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürüyor.

Hava sıcaklıkları nedeniyle çöp konteynerlerini kötü koku oluşumlarına karşı daha sık temizleyerek ilaçlı suyla dezenfekte eden Belediye ekipleri, bir yandan haşere oluşumunu engellerken bir yandan da şehrin daha ferah kokmasını sağlıyor.

İnsanların açık havayı daha çok tercih ettiği bu sıcak günlerde, özellikle toplu kullanım alanları olan ibadethane, lavabo ve duraklar da buharlı temizlik araçlarıyla daha sık yıkanarak steril bir duruma getiriliyor.

YOL VE KALDIRIMLAR YIKANIYOR

Şehrin kalabalık mahallelerinde belirli periyotlarla kapsamlı temizlik çalışmaları yapan belediye ekipleri bu doğrultuda Cumhuriyet Mahallesi’ni detaylıca temizledi. Ekipler cadde, sokak ve kaldırımları toz, toprak ve kum gibi kalıntılar ile yabani ot ve ambalaj atıklarından arındırarak daha temiz bir görünüme kavuşturdu. Bir yandan çevre temizliği gerçekleştiren ekipler bir yandan da mahalle içerisindeki ibadethanelerin girişlerini tazyikli su ile yıkayarak insanların daha ferah bir ortamda ibadetlerini gerçekleştirmelerini sağladı.

VATANDAŞ MEMNUN

Vatandaşların memnun kaldığı temizlik çalışmaları dolayısıyla Cumhuriyet Mahallesi sakinleri adına Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz’a

teşekkürlerini ifade eden Muhtar Fethi Ayaz, ihtiyaç duydukları her an belediyenin mahallelerine temizlik ekibi gönderdiğini ve asla sıkıntı yaşamadıklarını kaydetti.

Temizliğin imandan geldiğini ve kendileri için evleri ile sokaklarının asla fark etmediğini ifade eden vatandaşlar ise, Başkan Yanılmaz’a ve temizlik işleri personeline teşekkür etti."