Elazığ Belediyesi ve İHH Ödüllü Kitap Okuma Yarışması Düzenledi

Elazığ Belediyesi ile İHH İnsani Yardım Vakfı Yetim Birimi işbirliğinde yetim çocuklara yönelik ödüllü kitap okuma yarışması düzenlendi.

Elazığ Belediyesi ve İHH Ödüllü Kitap Okuma Yarışması Düzenledi

Bünyamin Eroğlu Kültür ve Kongre Merkezinde koronavirüs tedbirleri çerçevesinde yapılan yarışma programına İHH temsilcileri, STK temsilcileri, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Kuran-ı Kerim tilavetiyle başlayan yarışma programı, yetim çocukların oluşturduğu İHH Gülleri Çocuk Korosu ve Elazığ Belediyesi Konservatuvarı tasavvuf müziği dinletisiyle devam etti.

Değerler eğitimi kapsamında öğrencilerin ahlak bilinci edinmesi ve kitap okuma alışkanlığının kazanılması amacıyla yapılan yarışmada 25 öğrenci yarıştı.

Ortaokul kategorisinde gerçekleştirilen yarışma sonucunda, birinci olan Miraç Hanzade Can’a tablet, ikinci olan Zeynep Nur Can’a çeyrek altın ve üçüncü olan Rozan Özcan’a gram altın hediye edildi. Yarışmaya katılan diğer öğrenciler ise çeşitli hediyeler ile ödüllendirildi.

YAMAN: ETKİNLİKLERDEKİ AMAÇ;  ÖĞRENCİLERİN MANEN İHTİYAÇ VE EKSİKLERİNİ GİDEREBİLMEK

İHH Elazığ Yetim Birimi Sorumlusu Besime Yaman yaptığı açıklamada bu gibi etkinliklerdeki amaç;  sömestr tatilinde olan öğrencilerin manen ihtiyaç ve eksiklerini giderebilmek. Yarışmanın yetim çocuklar ve aileleri için güzel bir motivasyon, bu organizasyonun düzenlenmesinde kendilerine destek olan Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları ve Elazığ Belediyesi’ne teşekkür ederiz” diye kaydetti.

SEÇKİN: YARIŞMAYA BÜYÜK BİR HEYECAN VE İSTEKLE ÇALIŞARAK EMEK VERDİLER

İHH Elazığ İl Başkanvekili Kamil Seçkin ise, ‘Moral ve motivasyon olarak biraz sıkıntılı olduğumuz bu pandemi döneminde çocuklarımız tablet, telefon ve televizyonun esiri olmuşken, böyle güzel bir uğraş içerisinde olan çocuklarımızı gönülden kutluyorum.  Çocuklarımız bu yarışmaya büyük bir heyecan ve istekle çalışarak emek verdiler. Bizim nezdimizde hepsi birincidir. Ayrıca Belediyemiz imkânlarını böyle yararlı bir çalışmaya sundukları için Belediye Başkanımız Sayın Şahin Şerifoğulları’na teşekkürlerimi sunuyorum’ dedi.

Güncelleme Tarihi: 15 Şubat 2021, 15:46

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137