Elazığ Belediyesi ve Valilik arasında 16 derslikli okulun yapım protokolü imzalandı.

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları’nın seçim öncesi vaatlerinden biri daha hayata geçiyor. Şehre yepyeni bir görünüm kazandıracak Kent Meydanı Yer Altı Otoparkı ve Meydan Düzenleme Projesi Yapım İhalesi gerçekleştirildi.

Proje kapsamında tarihi Öğretmenevi ile yeni Valilik binası arasında kalan alanda toplam 22 bin metrekare alana sahip yer altı otoparkı inşa edilecek alanın üst kısmı ise Cemiloğlu Parkı’nı da kapsayacak şekilde kent meydanı olarak düzenlenecek.

38 bin metrekare açık alan, 22 bin metrekare kapalı alan ve 2 katlı toplam 900 araç kapasiteli yeraltı otoparkının yer alacağı Kent Meydanı Projesi kapsamında 24 Ocak depreminde ağır hasar alarak yıkılan Mehmet Akif Ersoy Lisesi’nin yeri de Elazığ Belediyesi’ne devredilmişti.

Mehmet Akif Ersoy Lisesi alanını “Kent Meydanı” Projesi için devralan Elazığ Belediyesi, yeni bir okulun yapımının sözünü verdi.

Belediye tarafından yapılacak olan 16 derslikli okulun protokolü Elazığ Valisi Erkaya Yırık, Belediye Başkanı Şahin Şerfioğullar ve İl Milli Eğitim Müdürü Feyzi Gürtürk’ün katılımı ile imzalandı..

Yapılan protokol kapsamında Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi ve Dr. Kadir Gökalp Anaokulunun içerisinde bulunan alanın meydan ve yeraltı otopark alanına dönüştürülmesi ve Öğretmen evinin Elazığ Belediyesine tahsis edilmesine karşılık olarak Elazığ Belediyesi tarafından Kültür Mahallesinde 16 derslikli bir okulun % 75’i yaptırılacak.