Elazığ Belediyesi Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü, Rızaiye mahallesinde şebeke boru hattının patlaması sonucu yaşanan su kesintisi ile ilgili açıklama yaptı.

Yüklenici firma tarafından ağır hasarlı binaların yıkımı sırasında şebeke boru hattının patlaması sonucu yaşanan su kesintisinin Belediye kaynaklı olmadığı belirtildi.

GÜNDAY: YIKIM EKİPLERİ ŞEBEKE BORULARINA ZARAR VERMİŞTİR’

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Su ve Kanalizasyon Müdürü Oğuz Gündağ, ‘İl Özel İdare tarafından ihalesi yapılan ve şuanda binaların yıkımı gerçekleştirilen alanda yıkım ekipleri maalesef şebeke borularına zarar vermiş. Taşıyıcı hattımızın patlaması sonucu ciddi miktarda meydana gelen su kaybı çevreye zarar vererek kirlilik oluştu. Ekiplerimiz anında müdahale ederek hemen suyu kesip, arızanın giderilmesi için çalışma başlattı. Bu süreç içerisinde bazı bölgelerde su kesintisi olacak. Rızaiye Mahallesi, Çarşı Mahallesi, İzzetpaşa Mahallesi, Nailbey Mahallesi ve Yeni Mahallenin bir bölümünde arıza giderilene kadar su kesintisi olacaktır. Arkadaşlarımız ellerinden gelen gayreti sarf ediyorlar. İnşallah bir daha böylesi bir sıkıntı yaşamayız.” dedi. 

‘ARIZA GİDERİLDİ, MAHALLELERE TEKRAR SU VERİLDİ’

Elazığ Belediyesi Su Kanalizasyon Müdürlüğü ekiplerinin bölgede gerçekleştirmiş olduğu yoğun çalışmalar sonrasında arıza giderilerek Rızaiye Mahallesi, Çarşı Mahallesi, İzzetpaşa Mahallesi, Nailbey Mahallesi ve Yeni Mahalle’ye tekrar su verildi.

Mahallede ikamet eden vatandaş ve esnaflar ise boru hattının patlamasının ardından hemen mahalleye gelerek arızaya müdahale eden Elazığ Belediyesi ekiplerine teşekkür etti.

Vatandaş: ‘Su borusu patladıktan hemen sonra ekiplerin müdahale etmesi için 153’ü aradık. Sağ olsun belediye ekipleri hemen mahallemize gelerek müdahale ettiler. Vanayı kapatarak suyu kestiler. Çalışmalar başlatıldı. Belediyemize teşekkür ederiz.’

Vatandaş: ‘Öncelikle yaşanan boru patlamasının ardından hemen mahallemize intikal eden Belediye ekiplerine teşekkür ederiz. Mahallemizde çalışma yapan yıkım ekibinin vermiş olduğu bir zarar söz konusu. Çok ciddi bir su sarfiyatı söz konusuydu. Şebeke borusunun patlaması sonucu hemen 153 ve 185’i arayarak Elazığ Belediyesine durumu intikal ettirdik. Sağolsun Belediye çalışanları çok kısa süre içerisinde mahallemize teşrif gösterdiler. Anında olaya müdahil oldular. İnşallah çalışmaların tamamlanmasıyla yaşadığımız bu problemde ortadan kalkmış olacak. Bu ilgi için Belediye mensuplarına teşekkür ederiz.’

Vatandaş: ‘Şebeke borusunun patlamasının ardından hemen Belediyeyi aradım. Ekipler anında mahallemize intikal ederek olası maddi zararların önüne geçmiş oldu. Yapılan çalışmalardan dolayı Belediyemize teşekkür ederiz.’