Elazığ Belediyesi’nden Beton Firmalarına Uyarı

Elazığ Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekipleri, kent genelinde etkin denetimlerini sürdürüyor.

Elazığ Belediyesi’nden Beton Firmalarına Uyarı

Bu kapsamda ekipler, mücavir alan sınırları içerisinde faaliyet gösteren beton üretim firmalarına kapasitesinin üzerinde beton yüklememeleri ve usulüne uygun taşıma yapmaları için uyarılarda bulundu.

Yapılan uyarılar kapsamında belirlenen esas ve kaidelerin dışına çıkan araçlara, şehrin uygun olmayan noktalarında araç haznesi yıkayarak çevrenin kirletilmesine, asfalta harç dökerek yolların deforme olmasına ve dolaylı olarak trafik güvenliğinin tehlikeye sokulmasına sebebiyet verdikleri için kabahatler kanunu çerçevesinde cezai işlem uygulayacak.

DENETİMLER ARTACAK

Konuya ilişkin Elazığ Belediyesi’nden yapılan açıklamada, şehrin her noktasında sıkı tutulacak denetimlerde ekolojik kapak taktırmayan, şehrin eğimli yollarında araçtan beton taşırarak yolları kirleten ve şehrin muhtelif noktalarında araç haznesi yıkayarak çevreye harç kalıntıları saçan beton mikserlerine, 5326 sayılı kabahatler kanunu çerçevesinde gerçek kişi için 13 bin 237 TL, tüzel kişi için ise 22 bin 80 TL para cezası uygulanacağı belirtildi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
.......
....... - 3 yıl Önce

Yenimi akıl başınıza geldi 2 yıldır yolları köstebek yuvasına çevirdiler, güney çevre yoluna çıkan bağlantı yolları rezil durumda perişan vaziyette asfalttan çok beton artığı var

Nası dedin
Nası dedin - 3 yıl Önce

Boş hikaye bunlar. Denetim olsa ne olacak sanki ceza mi yiyorlar yeselerde ödemiyorlar.

İn sahaya denetim yap.
İn sahaya denetim yap. - 3 yıl Önce

Beton dökülmeyen yol kalmamış. Stadyum-çaydaçıra kavşağı yönündeki ışığın önünde 5 aydır beton kalıntısı var temizleyende yok. Akgün kavşağında 3 mikser beton dökülmüş. Hazardağlı kavşağına 10 mikser beton dökülmüş. Mobese var. Aç izle cezasını kes. Yapamıyorsan da show yapma.

Ayhan
Ayhan - 3 yıl Önce

Bu kaçıncı uyarı. Denetimi yerinde yapacaksın araç çimentoyu doldurdumu kontrol edilecek kapasiteyi geçmişmi diye. Kaç tanesine ceza yazdınız. Boş işler Dost bizi pazarda görsün.

Ramo
Ramo - 3 yıl Önce

Suç belli ceza belli ama bu cezayı uygulayacak babayiğit belli değil maalesef

erdiii
erdiii - 3 yıl Önce

Dökülmesi ayrı sorun, dökülenlerin yollardan kazınmaması ayrı sorun!!

Denetim Yok Caydırıcılık Yok
Denetim Yok Caydırıcılık Yok - 3 yıl Önce

Zafran yolunda bildiğiniz yola sanki Şab Tökmüsler Arabamız mahvoldu halen bel altında beton var daha bunu boşver karşıdan gelen Araç aniden sahneyi görünce Kaza yapacaktık

SIRADAKİ HABER

banner137