Elazığ Belediyesi, musikinin çınarlarına vefa programları gerçekleştirmeye devam ediyor.

Bu kapsamda Elazığ Belediyesi tarafından “Yeniceli Kemal’i anma programı” gerçekleştirildi.

“YENİCELİ KEMAL”E ANMA PROGRAMI DÜZENLENDİ

Elazığ Belediyesi, musiki çınarlarına vefa programları kapsamında mahalli müziğimizin mihenk taşlarından Yeniceli Kemal adına anma programı gerçekleştirdi. Çayda Çıra Musiki Derneği ile birlikte düzenlenen program, Elazığ Belediyesi Bünyamin Eroğlu Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Programa; Elazığ Belediye Başkan Yardımcısı Nazif Bilginoğlu, Çayda Çıra Musiki Derneği Başkanı Hüseyin Karlıdağ, İl Kültür Turizm eski Müdürü Ahmet Bulut, merhum Yeniceli Kemal’in oğlu Ahmet Uzundal ve diğer aile fertleri ile sevenleri katıldı.

BAŞKAN KARLIDAĞ’DAN BAŞKAN ŞERİFOĞULLARI’NA TEŞEKKÜR

Çayda Çıra Musiki Derneği Başkanı Hüseyin Karlıdağ, düzenlenen bu tür programlarla Elazığ Belediyesi’nin büyük bir vefa örneği sergilediğini belirterek Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları’na teşekkür etti.

BİLGİNOĞLU: PROGRAMLAR DEVAM EDECEK

Belediye Başkan Yardımcısı Nazif Bilginoğlu ise Elazığ Belediyesi’nin kültürel belediyeciliğin tüm gereksinimlerini yerine getirdiğini ve musikiye emek vermiş değerli kişilerin anma programlarının devam edeceğini kaydetti. Bilginoğlu, Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları’nın "Gönül Belediyeciliği" kapsamında bu tür projelerle "Geçmişimize Vefa İnsanımıza Değer"  katan programlara öncülük ettiğini sözlerine ekledi.

Programda Yeniceli Kemal adına düzenlenen sinevizyon gösterisi ise duygusal anların yaşanmasına sebep oldu. Sonrasında ise üstadın hayatını konu alan panel düzenlendi. Panelde İl Kültür Turizm eski Müdürü Ahmet Bulut, yıllarca Elazığ ve Harput müziğine gönül vermiş; Ankara, İzmir ve İstanbul Radyoları'nda program yapmış usta ismin musikiye ve şehir kültürüne kattıklarını anlattı. Merhum Yeniceli Kemal’in oğlu Ahmet Uzundal ise bir insanın en zorlandığı anın babasını anlatmak olduğunu belirterek babasının şehrin musikisine yıllarca emek verdiğini söyledi. Panel sonrası ise usta ismin seslendirdiği; Karmı Yağmış Şu Harput’un Başına, Kövengin Ellerinde, İki Keklik, Yar İçerden gibi anonim eserler ve gönüllerde yer edinmiş gazeller Çayda Çıra Musiki Ekibi tarafından seslendirildi.