Temmuz ayı Elazığ Belediye Meclisi toplandı. Şahin Şerifoğulları’nın başkanlık ettiği toplantı Elazığ Belediyesi’nin 2019 yılı gelir ve giderleri, hesap kayıt ve işlemleriyle ilgili denetim komisyonu inceleme raporu okunmasıyla başladı.

Denetim Raporu sonucunda, Uygunsuz bir duruma rastlanmadığı belirtildi. Daha sonra denetim raporu meclise okundu.

Toplantıların gündem maddelerinden olan Kent Meydanı ve çok katlı otopark işi için belediyeye ait olan arsaların kullanılarak yapılması veya intifa hakkının ve üst kullanım hakkı karşılığında en fazla 30 yıla kadar ihale edilmesi için meclis kararı istenirken; Meclis üyesi Behçet Susmaz, söz aldı.

15 Temmuz demokrasi meydan düzenlemesi ve çok katlı otopark işi içinse mülkiyeti belediyeye ait olan arsalar kullanılarak ihale edilmesi için gerekli meclis kararı alınması konusu görüşüldü. Konu, oy birliği ile kabul edildi.

Terminal binası yapımı ile ilgili gündem maddeleri gündemden çıkarılması konusu görüşülürken; Alpay Gökçe söz alarak yap işlet devret şeklinde değil; belediye eliyle yapılmasını istediklerini belirtirken, Belediye başkanı Şerifoğulları’da belediye eliyle yapılacağını söyledi. Maddenin gündemden çıkarılması oy çokluğu ile kabul edildi.

Deprem sürecinde belediye tarafından getirilen su indiriminden faydalanamayan vatandaşlar için 31 Aralık 2020’ye kadar uzatılması maddesi oy birliği ile kabul edildi.

VİDEO