Alaattin Tutaş’ın görevinden istifa etmesinin ardından hoca arayışlarına başlayan 3. Lig temsilcimiz Elazığ Belediyespor, takımı tanıdık bir isme emanet etme kararı aldı.

Geçtiğimiz sezon kısa bir süre Elazığ Belediyespor’da Alaattin Tutaş’ın yardımcılığını yapan Ümit Dohman, kırmızı lacivertli takımın yeni teknik patronu oldu.

Daha önce Elazığspor Kulübü’nde Teknik Direktör Şaban Yıldırım’ın ekibinde yer alan genç teknik adam, son olarak ise TFF 2. Lig ekiplerinden olan ve Teknik Direktörlüğünü Beşiktaş’ın eski futbolcularından Erkan Avseren’in yaptığı Afjet Afyonspor Kulübü’nde antrenör olarak görev yapıyordu.

Afjet Afyonspor’daki görevinden Elazığ Belediyespor için ayrılan Ümit Dohman’ın geç saatlerde ilimizde olacağı ifade edilirken, genç teknik adamın teknik kadrosunu da belirlediği ve Elazığ dışındaki isimlerle çalışacağı öğrenildi.

1983 doğumlu olan 36 yaşındaki Ümit Dohman’ın kariyerinde Alanyaspor, Başkent Akademi Futbol Kulübü, Beşiktaş, Osmanlıspor, Aksarayspor, Eyüpspor, Adana Demirspor,  Sancaktepe, Payasspor, Çankaya Futbol Kulübü ve Giresunspor gibi takımlar da bulunuyor.