Elazığ Bingöl Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası’nın 24’üncü genel kurulu Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı salonunda gerçekleştirildi.

Genel kurulda konuşan Başkan Cemal Şimşek, mesleğin sorunlarına değinerek, sorunların el ele verilerek aşıla bilineceğini söyledi.

Başkan Şimşek, “mesleki anlamda sorunlarımız tabi ki vardır. Bu sorunların bir kısmı yasadan kaynaklı sorunlar. Bir kısımda bizden oluşan sorunlar var. Yasadan kaynaklı sorunlar yasal düzenleme veya değişikliklerle ancak mümkündür. Fakat bizden kaynaklı sorunları ise hep birlikte el ele verip aşabiliriz” dedi.

Malatya Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Oda Başkanı Serdar Böke, hizmet yarışının başarı ile sonuçlanmasını temenni etti.

Başkan Böke, “Mesleğimizin geleceği olarak ele alındığı genel kurullardan birini de Malatya odası olarak 28-29 Mayıs’ta gerçekleştirip oda kurullarımızı da belirlemiş olduk. Bugünde burada birinci gün adımı atılan bu düzeyli hizmet yarışının mesleğimize yine değerler katıp başarılı geçmesini diliyorum” dedi.

Başkan Adayı İshak Canpolat ise, yönetim ve denetim kurulu raporlarının ellerinde olmamasını eleştirdi.

25,21 – 27,05 Aday Canpolat, “geçmişte bizde yöneticilik yaptık. Genel kurula geldiğimiz zaman 33 yıllık hesap kitabımızı faaliyet ve denetim raporumuzu yapar ve getirir genel kurula sunardık. Ancak bu saate kadar yönetim ve denetim kurula bir rapor sunulmadı. 3 yıllık çalışmanın raporunun sunulmaması çok yanlış buluyorum” dedi.

Elazığ Bingöl Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odasının Pazar günü ise başkanlık seçimi gerçekleştirilecek.