Elazığ-Bingöl Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası tarafından oda üyelerine Vergi “Mevzuatındaki Güncel Değişiklikler” konusunda eğitim verildi.

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası toplantı salonunda düzenlenen seminerde eğitmen Sedat Göçgüner, katılımcılara vergi mevzuatındaki güncel değişikliklerle ilgili bilgilendirdi.

Elazığ-Bingöl Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Cemal Şimşek, “Mali Müşavirlik ücret tarifesindeki ücretler maliyetlerdeki artışlar nedeniyle erimiştir” dedi.

ŞİMŞEK: EKONOMİK KAYIPLARIN TELEFİ EDİLMESİ GEREKMEKTEDİR

Başkan Şimşek, “Mali müşavirlerin ve yeminli mali müşavirlerin bu ve bunun gibi verdikleri birçok hizmetin karşılığı elde ettikleri ücretler giderlerini karşılayamaz hale gelmiştir. Hem işletmeler hem kamu için hayati önemde görev üstlenen mali müşavirlerin hizmetlerinin aksaması tüm kesimler için telafisi güç sorunların ortaya çıkmasına neden olabilir. Gelinen aşamada mesleki faaliyetin sürdürülmesi için gerekli giderlerin personel, kırtasiye, kira, akaryakıt, ulaşım, gıda, temizlik, kargo ve benzeri giderlerin tamamında olağanüstü artışlar meydana gelmiştir. Özellikle son yıllarda girdi maliyetlerinde yaşamış olduğumuz artışlara karşın ücret tarifelerimizde bu artışa paralel bir artış olmaması nedeniyle ekonomik kayıpların telefi edilmesi gerekmektedir” dedi.

Elazığ’da Sokak Satıcılarına Operasyon: 13 Gözaltı Elazığ’da Sokak Satıcılarına Operasyon: 13 Gözaltı