Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası tarafından hazırlanan ve Fırat Kalkınma Ajansı tarafından kabul edilen “Elazığ Bölgesel Dış Ticaret Hızlandırma Merkezi” Projesinin imzaları atıldı.

ARSLAN: MUAZZAM BİR PROJEYİ ELAZIĞ’A KAZANDIRMAK ÜZERE

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Asilhan Arslan, “Bütün ihtiyaç analizi ile birlikte yapılan çalışmalarda bölgesel ticaret merkezi nasıl olunur, bir fuar merkezimizin olması lazım. Kalkınma ajansımız sağ olsun Elazığ Belediyesi ile onu Elazığ’ımıza kazandırma adına tüm kaynaklarını aktararak belediye başkanımız da ha keza muazzam bir projeyi Elazığ’a kazandırmak üzere. Ha keza günümüz dünyasında gerçek olan sanal fuarcılık, elektronik ortamda ticaret yapma fırsatı sağlayan e-ticaret portallarının kurulması, aynı şekilde dış ticaretin yani ihracatın da gelişmesine yönelik bir dizi faaliyetleri oluşturmak adına da Elazığ bölgesel dış ticaret hızlandırma merkezinin ihtiyacı hasıl oldu ve biz bugün bu imzayla birlikte inşallah 18 ay boyunca yaptığımız tüm faaliyetlerde bunu tesis edeceğiz ve Elazığ’ımıza kazandıracağız” ifadelerini kullandı.

ARSLAN: BU DA GERÇEKTEN ÇOK DEĞERLİ BİR FİKİR

Başkan Arslan, “Yine bu projenin içinde bir hedef daha var. Elazığ’ımızda eğitim gören yabancı uyruklu öğrencilere ticaret yapma kabiliyetini kazandırmak, onların kendi ülkeleriyle Elazığ’ımızın ticaret alanlarını genişletmek ve orada ticari köprüler oluşturmak. Bu da gerçekten çok değerli bir fikir” şeklinde konuştu.

YOĞUNLU: FİRMALARIMIZ ULUSAL ÇAPTA ÖNEMLİ REKABETÇİ ÜRÜNLER ÜRETİYORLAR

Fırat Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Abdulvahap Yoğunlu, “Bu gelişen sanayiyle birlikte gerçekten üretim kapasitemizde artıyor. Üretim çeşitliliğimizde artıyor. İlimizde sanayi bölgelerimizde üretim yapan firmalarımız ulusal çapta önemli rekabetçi ürünler üretiyorlar. Belirli miktarlarda da dış ticaretimiz var. Gerçekten ilimiz dış ticaret kapasitesi, ihracat kapasitesi kültürü olan bir il. Bizlerde Ticaret ve Sanayi Oda’mızın fikriyle, düşüncesiyle bunu hızlandırabilmek adına ilimizdeki sanayicilerin, üreticilerin dışarıda farklı pazarlara ulaşabilmelerini kolaylaştıracak bölgesel dış ticaret merkezini geliştirdik. Ticaret ve Sanayi Odamız ile birlikte yürüteceğiz” dedi.