Elazığ’da meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki depremin ardından evleri oturulamaz halde olan vatandaşlar, yetkililerin gözetiminde evlerini boşalttı.

Evlerini taşımak zorunda olanlar kiralık ev aramak istersen bu defa da devreye fırsatçılar girdi.

Konuyla ilgili olarak Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum da açıklama yapmış, Kanal Fırat’ta yaptığı özel açıklamada, “Fahiş fiyat artıranlarla ilgili bakanlıklarımız, savcılıklarımız gerekli denetimleri yapıyorlar. Ben Elâzığ’ın genelinde olduğunu düşünmüyorum. Belki birkaç fırsatçı çıkabilir. Bu fırsatçılarla ilgilide gerekli hukuki işlemi yapacağız” dedi.

İşte o açıklamanın ardından bugün ilk adım atıldı. Kiralık ev arayan vatandaşlara, evlerini fahiş fiyatlarla kiraya veren fırsatçılar, milletin bu zor döneminde zararın içerisinde kazanç sağlayamayacaklar çünkü Cumhuriyet Başsavcılığı, bu fırsatçıların peşine düşecek. 

Elazığ Cumhuriyet Başsavcılığı konuya el attı ve yaptığı yazılı açıklama ile, evlerini hak ettiği değerin üstünde kiraya verenler hakkında yasal işlem başlatacaklarını duyurdu.

Cumhuriyet Başsavcısı Osman Köse imzalı yapılan açıklamada, “24.01.2020 tarihinde ilimizde meydana gelen deprem sonrasında evlerinde hasar olan vatandaşlarımızın kiralık ev arayışına girdiği, ancak ev kiralarında fahiş miktarda artış olduğu yönünde basına yansıyan haberler üzerine ilgililer hakkında 6502 Sayılı Yasa ve yasal mevzuat kapsamında Cumhuriyet Başsavcılığımızca re’sen araştırma ve soruşturmaya başlanmış olup; Kamuoyuna saygıyla duyurulur” denildi