Elazığ Emniyet Müdürlüğü’nün çalışmaları neticesinde yapılan eğitimleri başarıyla tamamlayan 111 bekçi resmen göreve başladı.

Çarşı ve Mahalle Bekçileri Göreve Başlama Töreni’ne Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım, AK Parti Elazığ Milletvekilleri Sermin Balık, Zülfü Demirbağ, Emniyet Müdürü Doğan Cangül, İlçe Emniyet Müdürleri, Emniyet Müdür Yardımcıları ve bekçiler katıldı.

CANGÜL: BUGÜN 111 BEKÇİMİZ ELAZIĞ’DA GÖREVE BAŞLAMAKTADIR

Programın açılış konuşmasını yapan İl Emniyet Müdürü Doğan Cangül, “Sayın Cumhurbaşkanımızın içişleri bakanımıza bizzat ben yatarken sokakta bekçi düdüğünü duymak istiyorum. Vatandaşımızın evinde yatarken huzur içerisinde sokakta birilerinin kendilerini beklediğini bilerek yaşamalarını istiyorum dediğini malum biliyoruz. Sayın bakanımız bunu talimat olarak kabul ederek o tarihten itibaren yapılan talimatlarla ikinci grup bekçi alımları yapılmıştır ve çarşı mahalle bekçiliği sistemi aktif olarak kullanılmaya başlanmıştır. İlk grup bekçi alımları daha çok farklı illerde görevlendirildi. Bugün 111 bekçimiz Elazığ’da göreve başlamaktadır. Daha sonra 29 bekçimizin de eğitimini tamamlamasıyla birlikte ilimizde görev yapacak bekçi sayımız 140 olacaktır. Huzur şehri olan ilimizi daha huzur şehri haline getireceğimize inanıyoruz” dedi.

BALIK: SİZİN DÜDÜĞÜNÜZDEN KORKU DUYANLAR DA OLACAK

AK Parti Elazığ Milletvekili Sermin Balık, “Sayın Cumhurbaşkanımız ve sayın içişleri bakanımız bir tek terörist kalmayana kadar biz mücadele edeceğiz diyor. Bizim mücadelemiz milletimiz için, bizim mücadelemiz milletimiz insanımız için. Bugün mücadele ordusuna yeni neferler katılacak. Bugün bu mücadele ordusuna yeni gençler katılacak. Bundan sonraki süreçte her bir aile evinde huzurlu yatıyorsa sizin düdüğünüzle yatacak. Ama sizin düğünüzü duyduğunda huzur duyanların yanında korku duyanlar da olacak. İnsanlara zarar vermeyi düşünen suç işlemeyi düşünen insanlar da elbette ki sizin düdüğünüzden ve sizin varlığınızdan korkacak ve rahatsız olacaklar” dedi.

DEMİRBAĞ: ÖNEMLİ BİR GÖREV ÜSTLENECEKSİNİZ

AK Parti Elazığ Milletvekili Zülfü Demirbağ, “bekçilerimize gerek şehir merkezinde olsun gerek ilçelerimizde olsun çarşı ve mahallelerimizde, sokaklarımızda önemli görev düşecek. Tabi asıl görevi orada asayiş olsa da orada gençlerimizin kötü alışkanlıklar kazanmaması, uyuşturucu müptelası olmaması, bu çetelerin, bu örgütlerin eline düşmemesi için bir bakıma dağa giden trafiğin kesmek için önemli bir görev üstleneceksiniz. Bu bakımdan üstleneceğiniz bu görev gerçekten önemli ve kutsal bir görev. Bu görevinizde ben hepinize başarılar diliyorum. Malumunuz olduğu üzere 140 bekçimizin 111’i bugün göreve başlayacaklar. Diğerleri de prosedürü ikmal ettikten sonra, eğitimleri bittikten sonra onlarda gelip sizler gibi gelip göreve başlayacaklar. Ben hepinize yapacağınız bu kutsal görevde başarılar diliyorum” şeklinde konuştu.

KALDIRIM: ÖZEL BİR YERDE GÖREV YAPACAKSINIZ

Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım, “Yaşadığımız toprak parçası aziz bir şehir. İsmini de azizlerden alan bir şehir. Görev yaptığınız yer özellikle insanların hem vatansever olduğu, bayrağına milletine vatanına bağlı olduğu bir şehir. Manevi değerlere milli değerlere düşkün insanların yaşadığı bir şehir. Dolayısıyla özel bir yerde görev yapacaksınız. Bu şehir sıkıntılı dönemlerde terörün yoğun yaşandığı dönemlerde kuzey güney, doğu batı hattında bir set olmuş, bir kale gibi sağlam durmuş ve terörün hiçbir şekilde ne içine nüfus etmesine ne de buralardan Anadolu’nun diğer bölgelerine sızmasına müsaade etmemiş bir şehir. Bu açıdan da özel bir şehir” ifadelerini kullandı.

KALDIRIM: İNŞALLAH BU SORUMLULUĞU HAKKIYLA YERİNE GETİRİRSİNİZ

Bekçiliğin önemine değinen Elazığ Valisi Kaldırım, “Emniyet asayiş yönünden vatandaşın huzurunu güvenliğinin temin edilmesi yönünden polisimiz jandarmamız gerçekten tüm kuruluşlar görevlerini hakkıyla yerine getiriyorlar. Fedakarca görevlerini yapıp hiçbir zahmet ve hiçbir sıkıntıyı dile getirmeden fedakârca milletin huzuru güveni beka için görev yapıyorlar. Sizlerin farkı şu; çok köklü bir kuruluş tekrar canlandırılıyor. Milletin çok sevdiği, düdüğünü duyduğunda huzur duyduğu güven duyduğu bir kurumu tekrar canlanmasıyla atanmış oluyorsunuz. Hem de bu şehrin bu toprakların evladısınız. Hepiniz bu şehirde büyümüş ve çok kıymetli insanların yetiştirdiği evlatlarsınız. Bu açıdan inşallah bu sorumluluğu da hakkıyla yerine getirirsiniz” dedi.

KALDIRIM: GENÇLERE ABİLİK YAPIN

Bekçilere gençlere sahip çıkılması noktasında uyarıda da bulunan Vali Kaldırım, “Sizlerden bulunduğunuz yerlerde güven ve huzur abidesi olmanızı bekliyoruz. Gençlere gerçekten çok önem veriyoruz. Gençlere abilik yapın ellerinden tutun. Sadece düdükle değil sadece korkutarak değil görevini yaparak değil, aynı zaman da bulunduğunuz yerdeki özellikle sorunlu mahallelerde gençlere abilik yapın. Ellerinden tutun vatan millet sevgisini aşılayın. Zararlı alışkanlıklardan uzak tutmaya gayret edin” ifadelerini kullandı.

VALİ KALDIRIM: SUÇLARDA AYDINLATMA ORANI YÜZDE 42’DEN YÜZDE 72’LERİ GEÇMİŞ DURUMDA

Elazığ Emniyet Müdürü Doğan Cangül’ün ekibiyle birlikte çok iyi çalıştığını vurgulayan Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım, “Suç oranları son bir yılda emniyet müdürümüz de ekibiyle birlikte çok iyi çalıştılar. Son bir yıl içerisinde mala karşı işlenen suçlarda aydınlatma oranı yüzde 42’den yüzde 72’leri geçmiş durumda. Bu gerçekten sahaya basmakla, sahayı iyi kontrol etmekle ve hem teknolojiyi kullanma da hem de emniyet ve jandarma teşkilatımızın koordineli çalışmasından kaynaklanıyor. Biz sahaya ne kadar basarsak, sahada ne kadar olursak ve vatandaşımızla diyalogumuzu ne kadar artırırsak başarı o kadar gelecektir. Vatandaş da kendini huzurlu hissedecektir” dedi.

Daha sonra göreve başlayan bekçilerle hatıra fotoğrafı çektirildi.