Kar yağışıyla birlikte Elazığ Bingöl Karayolu akşam saatlerinden itibaren trafiğe kapanmıştı.

Karakoçan İlçesi Kuruca mevkiinde 20 aracın mahur kaldığı öğrenildi. Kar ve tipi nedeniyle ilerleyemeyen araçlar yolun ortasında kaldı. Araç ve otobüslerde bulunan vatandaşlar durumu ekiplere bildirdi.

 

EKİPLERİN BİR KISMI ULAŞTI

Başta AFAD ekipleri olmak üzere birçok ekip olay yerine gitmek için yoğun çaba sarf etti. Ekiplerin bir kısmı araçların mahsur kaldığı bölgeye ulaşa bildi. Ancak araç ve otobüslerde bulunan vatandaşların saatlerdir yolda kaldığı ve donma tehlikesiyle karşı karşıya kaldıkları öğrenildi.

 

DİNLENME TESİSLERİNE ULAŞMALARI İÇİN ÇALIŞMA YAPILDI

Olay yerine ulaşan ilk ekipler vatandaşlara yardımcı olmaya çalıştı. Mahsur kalan vatandaşların çevredeki dinlenme tesislerine ulaştırılması için çalışma yapıldı.

 

YOL TRAFİĞE AÇILAMIYOR

Kar kalınlığının yer yer 1,5 metreyi geçtiği bölgede yolun açılması için saatlerdir çalışma yapılıyor. Ancak karayolunun henüz tam anlamıyla trafiğe açılamadı ve diğer ekiplerin bölgede mahsur kalan vatandaşlara ulaşamadığı öğrenildi. Bölgeye zor şartlar altında ulaşan ilk ekip olan AFAD ekipleri de vatandaşların mağdur olmaması için yoğun çaba sarf ediyor.