Olay Sivrice ilçesine bağlı Adalar mevkiinde öğle saatlerinde meydana geldi. Gezmeye gelen 3 genç, serinlemek için Hazar Gölü´ne girdi. 2´si kendi imkanlarıyla çıkarken Harun Güncü (25) ise sudan çıkamaması nedeniyle boğularak hayatını kaybetti.

HARUN GÜNCÜ’NÜN CESEDİ MORGA KALDIRILDI

Olay yerindeki vatandaşlar jandarma, AFAD, su altı arama polisleri ve sağlık ekiplerine de haber verdi. Olay yerine gelen su altı arama polisleri 2 saatlik çalışmanın ardından Harun Güncü´nün cansız bedenine ulaştı. Olayı öğrenen Harun´un ailesi ile olay yerine geldi. Harun Güncü´nün cesedi otopsi yapılmak üzere Fırat Üniversitesi Hastanesi morguna götürüldü.

“İMDAT DİYE BAĞIRDILAR”
Bölgede piknik yapan ve yaşanılanları gören bir vatandaş olayı anlatarak “Biz mangalımızı yakıyorduk ateşimizi atık başlamıştık ta ikisi yanımızdan gitti hatta selam verdiler bize. Girdiler bayağı bir açıldılar yani akıntı falan hiçbir şey yoktu rüzgar falan hiçbir şey yoktu. 5 dakika sonrası dönmeye başladılar bayağı bir açılmışlardı. Dönüş yolunda aniden rüzgarla dalgalar bir anda çıkınca geri gelemediler, bizden yardım istediler imdat diye bağırdılar bize. Dalgıçlara polisi arayın jandarmayı arayın dediler. Demeye kalmadı biz jandarmayı ararken bir anda da onları sakinleştirmeye çalışıyoruz panik yapmayın yavaş yavaş gelin diye. O anda ileriden deniz bisikleti geliyordu, ben ıslık çalınca işaret ettik buraya doğru ama onlar da gelemedi rüzgar bırakmıyordu gelmelerini. Zaten o hemen yetişmeye saçları bir iki kişi atladı, onlarda gidemedi akıntı çok olduğu için geri dönmek zorunda kaldılar. Suyun içinde bisikletin üstünde 4 kişi vardı yanlış değilsem. İki arkadaş İki kişi de sonradan girdi yani 8 kişi falanlardı. Demeye kalmadı zaten battı çıktı tam çıkacağı sıra zaten yetiştikleri sırada artık çocuk gözden kayboldu. Bitti yani hepimiz bittik. Allah kimseye yaşatmasın böyle bir acıyı” dedi.

“BİR ANDA SUYUN DİBİNDEN KAYBOLDU”

Bir diğer vatandaş ise olayı şöyle anlattı, “Valla biz buradan geçiyorduk yoldan. Bir kalabalığın toplandığını görerek biz de buraya doğru baktık ki üç kişi boğuluyorlar herhalde 2-3 tanesi zaten atlayıp da bir tanesini kurtardılar bir tanesini getirdiler diğeri de onu getirmek isterken kendisi de neredeyse boğuluyordu. Diğeri de zaten vapur yanaştı ikisini alıp diğeri de bir anda suyun dibinden kayboldu. O an zaten jandarmalar buçuk saatte ancak geldiler, biraz daha erken gelselerdi biraz müdahale şansımız daha vardı yani kaybettiğimizde arkadaşımızdır yani çok üzüldük yani duygularımızı şu an anlatamıyoruz yani ne diyeceğimizi bilemiyoruz ama çok üzüldük ya"

VİDEO