Elazığ'da 280 Öğrenci Açıkta Kaldı

Liseye geçişte bu yıl ilk kez uygulanan adrese dayalı sistem sonuçlarına göre Elazığ’da 280 tane öğrenci açıkta kaldı. Saatler sonra 2018 – 2019 Eğitim ve Öğretim Dönemi başlayacakken 280 öğrencinin ne yapacağı ise bilinmiyor.

Elazığ'da 280 Öğrenci Açıkta Kaldı

Adrese dayalı sisteme göre liselere öğrenci alımı yapıldı.

Öğrenci ve veliler MEB'in belirlediği tarihler arasında tercihleri yardımcı kurumlarla ya da kendi uğraşlarıyla gerçekleştirdiler.

ELAZIĞ'DA 280 ÖĞRENCİ AÇIKTA KALDI

Yeni yapılan uygulama sonucunda Elazığ’da 280 öğrenci açıkta kalarak herhangi bir liseye yerleştirilemedi.

Aralarında yüksek puan alan öğrencilerin de olduğu 280 öğrenci belirlenen meslek lisesine yada imam hatip lisesine gitmeleri isteniyor.

Ancak öğrenci velileri çocuklarını hak ettikleri daha başarılı okullara göndermek istiyor.

2018 – 2019 Eğitim ve Öğretim Döneminin başlamasına saatler kala 280 öğrenci halen bir okula yerleştirilemedi. Öğrenci ve veliler ne yapacaklarını kara kara düşünürken konuyla ilgili İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nde toplantı yapıldığı öğrenildi.

Ders zilinin çalmasına saatler kala 280 9. Sınıf öğrencisinin nerede ders başı yapacağı halen muamma.

Güncelleme Tarihi: 16 Eylül 2018, 21:18

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
Milli Eğitim
Milli Eğitim - 6 yıl Önce

13-14-15 Eylül İtibariyle Komisyon toplanmış, Açıkta olanlar ve sınıf tekrarı olan öğrencilerin dilekçeleri kapsamında istedikleri okullara nakilleri olmuştur. Bakanlık E-okul Sistemi üzerinden nakilleri gerçekleştikten sonra ve okullar bu bilgileri gördükten sonra öğrenciler okullarına başlayacaktır.

Emre
Emre @Milli Eğitim - 6 yıl Önce

"Aralarında yüksek puan alan öğrencilerin de olduğu 280 öğrenci, belirlenen Meslek Lisesi'ne ya da İmam Hatip Lisesi'ne gitmeleri isteniyor." hal böyleyken, komisyon nasıl ailelerin ve öğrencilerin "İstedikleri" okullara yerleşimini sağladı? Çocuklar zaten istedikleri okullara gidemedikleri için açıkta kalmış. Tercih sayıları azaltılarak yapılacak dört nakil sürecinde öğrenci hiçbir yere yerleşemezse, il ve ilçe merkezlerinde oluşturulacak komisyonlara veliler sadece "Beyanda" bulunabilecek, herhangi bir okul tercihi yapılamayacak. Yani, öğrencilerin geleceğini bu komisyonlar belirleyecek. Komisyon istediği okula, velinin fikrini almadan öğrenciyi yerleştirebilecek. Özetle, yeni yerleştirme üç seçenek sunuyor ailelere; ya Meslek ya İmam Hatip ya da Özel Okul... Maddi durumu yetersiz olan aileler zorunlu olarak İmam Hatip ya da Meslek Lisesi tercihi yapacak. Sonrasında da bu okullar için "Velilerin tercihi" denilecek. Bu okul dayatmasından kimsenin bahsettiği yok.

SIRADAKİ HABER

banner137