26 Ağustos’ta başlayan ve 30 Ağustos 1922'de tarihe altın harflerle yazılmış eşsiz bir zaferle sonuçlanan Başkomutanlık Meydan Muhaberesiyle Türkiye’nin en önemli bayramlarından olan 30 Ağustos Zafer Bayramı’nda Elazığ Valiliği resepsiyon düzenledi.

Bir otelin havuz başında gerçekleştirilen resepsiyona, Elazığ Valisi Erkaya Yırık, Elazığ Milletvekilleri Sermin Balık ve Gürsel Erol, Elazığ belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, askeri ve mülki erkan, STK temsilcileri, şehit yakınları ve gaziler katıldı. Resepsiyonda Vali Erkaya Yırık ve eşi Ayşe Yırık davetlileri karşıladı. Saygı duruşu ve İstiklal marşının okunmasının ardından program, İl Müftüsü Selami Aydın’ın Kur’an-ı Kerim tilavetiyle ve dualarıyla devam etti.

Resepsiyonda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlama mesajı okundu.

Elazığ Valisi Erkaya Yırık, Zafer Bayramının 99.yılını idrak etmenin sevincini yaşadıklarını ifade ederek, Büyük Taarruzla emanet edilen vatanın, gelecek nesillere bırakma yükümlülüğü olduğunu söyledi.

YIRIK: MÜCADELE ETMİŞ BİR CEDDİN NESLİYİZ

Elazığ Valisi Erkaya Yırık ‘’26 Ağustos’ta başlayan muharebe Dumlupınar’da 30 Ağustos’ta zaferle sonuçlandı. Aslında bu zafer 4 günde biten bir zafer değil. Bu zaferin geçmişiyle birlikte Çanakkale Savaşı’nda, 1.Dünya Savaşı’nda, Balkan harbinde, daha nice muharebelerde bu ülkenin Türklere ve bu topraklarda yaşayan herkese, vatan olması için mücadele etmiş bir ceddin nesliyiz. Büyük Önder’in liderliğinde ve himayesinde, silah arkadaşlarıyla, komutanlarıyla, bu vatanın tüm fertleriyle bu zaferi müştereken kazandık. Böylesi güzel toprakları vatanı bizlere emanet ederken bizim de bu vatanı bizden sonraki nesillere aldığımızdan daha güzel bir şekilde bırakmak gibi bir yükümlülüğümüz var’’ şeklinde konuştu.

AK Parti Elazığ Milletvekili Sermin Balık, Türkiye için Ağustos ayının önemli olduğunu vurguladı.

BALIK: AĞUSTOS AYLARI YAŞAYACAĞIZ BİZ BUNDAN SONRA

AK Parti Elazığ Milletvekili Sermin Balık ‘’ Ağustos ayının bizim için ayrıca da bir önemi var. Biliyorsunuz artık dünyada İHA’larını SİHA’larını milli silahlarını yapan bir ülkeyiz. 30 Ağustos hakikaten ya da Ağustos ayı bizim için bu anlamda da çok önemli olacak. Sayın cumhurbaşkanımızın önderliğinde inşallah çok daha büyük zaferlerin olduğu zaferlere taşınacağımız nice ağustos ayları yaşayacağız biz bundan sonra’’ dedi.

CHP Elazığ milletvekili Gürsel Erol, devlete ve vatana olan bağlılıklarından asla vazgeçmeyeceklerinin altını çizdi.

EROL: SAYGI VE RAHMETLE ANIYORUZ

CHP Elazığ milletvekili Gürsel Erol ‘’Bugünleri bize yaşatan bu devleti bize armağan eden bu cumhuriyeti bize armağan eden başta Mustafa Kemal Atatürk’e şükran, saygı ve rahmetle anıyoruz. Onun silah arkadaşlarını istiklal savaşında şehit olan tüm şehitlerimize ülkemizi korumak için terörle mücadele de şehit olan tüm şehitlerimizi saygıyla şükranla anıyoruz’’ ifadelerini kullandı.

Resepsiyon pasta kesimi ve havai fişek gösterisi ile sona erdi.