İl Genel Meclisi AK Parti Grubu ve Elazığ Belediye Meclisi AK Parti grubu İdlib’de yaşanan süreçle ilgili ortak basın açıklaması yaptı.

AK Parti Elazığ İl Başkanı Ramazan Gürgöze; Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları ve İl Genel Meclisi Başkanı İbrahim Şerbet’in de imzalarının yer aldığı basın açıklamasını kamuoyuyla paylaştı.

“BU KALLEŞLİĞİN BEDELİNİ EN AĞIR ŞEKİLDE ÖDEYECEKLERDİR”

İdlib’de yaşanan süreçle ilgili değerlendirmelerde bulunan Başkan Gürgöze, “Türkiye’nin milli güvenliğini sağlamak üzere İdlip’te görev yapan askerlerimize, rejim unsurları tarafından gerçekleştirilen alçak saldırıda şehit olan kahraman askerlerimize Allah’tan rahmet, yaralı askerlerimize acil şifalar diliyoruz. Türkiye Cumhuriyeti Devleti bu alçak saldırıyı hakettiği şekilde cevaplandırmıştır ve gerekli cevabı vermeye devam etmektedir. Katil rejim ve onu cesaretlendirenler bu kalleşliğin hesabını en ağır şekilde verecekler; bu kalleşliğin bedelini en ağır şekilde ödeyeceklerdir” dedi.

“DÜNYA, BU MESELELERDE ÜZERİNE DÜŞEN SORUMLULUKLARI YERİNE GETİRMELİDİR”

Başkan Gürgöze, “İdlib'deki bu alçak saldırıların sorumlusu aynı zamanda binlerce insanın katili olan zalim Esed rejimidir. Gerek rejimle ilişkileri, gerekse Astana sürecinin bir tarafı olması hasebiyle Rusya Federasyonu rejimi önleme sorumluluğunu yerine getirmemiştir. Suriye'de yaşananlar sadece tek bir ülke ile alakalı değil, tüm dünya ile ilgilidir. Bu saldırıların uluslararası düzene de bir tehdit olduğu gerçeği gözardı edilmemelidir. Suriyeli sığınmacılar meselesinin artık sadece Türkiye'nin değil, başta bölge ülkeleri ve Avrupa olmak üzere tüm dünyanın meselesi olduğu bilinmelidir. Dünya, bu meselelerde üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmelidir. Unutulmamalıdır ki, İdlib düşerse milyonlarca Suriyeli mülteci, Türkiye’ye ve Avrupa’ya kaçmaya çalışacaktır. Dünyanın en çok mülteciye ev sahipliği yapan ülkesi olan Türkiye’nin, bu insanlara yardım etme imkanı bulunmamaktadır” şeklinde konuştu.

“HAKLARINI KULLANARAK HEDEFLERİNE ULAŞANA KADAR SÜRDÜRMEKTE KARARLIDIR”

Başkan Gürgöze, “İdlib'deki milyonlarca sivili buradan çıkarmak rejimin insansızlaştırma hayalinin gerçeğe dönüşmesi olacaktır. Cumhurbaşkanımızın kararlılığı, milletimizin irfanı ve kahraman Mehmetçiğin mücadelesiyle başladığı günden bugüne kadar Suriye krizinin ülkemize taşmasını engellemeye dönük, milli güvenliğimizi, barış ve istikrarımızı tehdit etmesine dönük çok ciddi önlemler alınmıştır. Eğer bu adımlar atılmasaydı kriz Türkiye sınırlarının içine şehirlerimize sıçramış ve gündelik hayatımızı çok ciddi anlamda tarumar etmiş olacaktı. Ülkemizin birliği ve bütünlüğü ile milli güvenliği için aynı kararlılıkla gerekli olan adımlar atılmaya devam edecektir. Suriye sahasında devam eden operasyonlar, bayrağımıza, Mehmetçiğimize ve bölgedeki mazlumlara uzatılan eller kırılana dek sürecektir.Ülkemiz, Suriye’de ki haklı mücadelesini uluslarası hukuktan kaynaklanan haklarını kullanarak hedeflerine ulaşana kadar sürdürmekte kararlıdır” ifadelerini kullandı.

“ALLAH YURDUMUZU MUHAFAZA, ORDUMUZU MUZAFFER EYLESİN”

AK Parti Elazığ İl Başkanı Ramazan Gürgöze, “Millet olarak, Devletimizin ve askerimizin her zaman yanındayız. Mesele siyasi değildir, mesele memleket meselesidir. Her bir Vatansever Türkiye Cumhuriyeti Devletinin yanında olmalıdır, olacaktır. Aziz milletimiz hangi görüşten olursa olsun tarihin her döneminde, ülkemiz üzerine oynanan her oyunda olduğu gibi bu süreçtede devletinin ve askerinin yanında güçlü bir irade ile durmaktadır, duracaktır. Tarih boyunca her zaman mazlumların yanında olmuş, her bir karış toprağı şehit kanıyla sulanmış bu aziz millet ve bu büyük ülke bir terör devletinin alçak girişimleri karşısında geri atmayacak; milli güvenliğimiz için gerekli olan tüm önemleri alacaktır. Bu vesileyle bir kez daha, bu Aziz vatanı korunması, şanlı bayrağımızı dalgalanması ve milletimizin huzur içinde yaşaması için canları feda eden kahraman şehitlerimize Allah’tan rahmet, kederli ailelerimize ve milletimize baş sağlığı; yaralı askerlerimizde acil şifalar diliyoruz. Allah yurdumuzu muhafaza, ordumuzu muzaffer eylesin.