Elazığ’da vatandaşlar bayram namazında camilere akın etti.

Camileri dolduran vatandaşlar bayram namazında aynı safta buluştu. Şehir merkezindeki İzzetpaşa Camisi'de yoğunluğun en çok yaşandığı camilerden biri oldu. 

“BÜYÜKLERİMİZİ ZİYARET EDELİM”

İl Müftüsü Yusuf Sarıkaya bayram vaazında, “bu aylar, bu günler çok önemlidir. Onun için mutlaka büyükleri ziyaret edelim. Yaşlıları ziyaret edelim. Komşularımızda sıkıntılı olanlar varsa bulalım. Çevrenizdeki yetimleri koruyun. Onlara yardımcı olun. Bunlar bizi biz eden değerlerdir. Hiçbir şey yapamıyorsak en azından büyüklerimizi telefonla arayalım onlara saygı gösterelim. Anne ve babamıza karşı görevlerimizi mutlaka yerine getirelim. Günümüzde aileler çok küçüldü anne babalar evlerinde tek başına kalabiliyorlar. Evlatlar olarak onların gönüllerini alma gibi görevlerimiz var” dedi.

Elazığ Valisi Murat Zorluoğlu’nun Van Valiliğine atanmasıyla da ilgili konuşan İl Müftüsü Yusuf Sarıkaya, “Sayın valimiz şehrimize cidden değerli hizmetleri olan bir büyüğümüzdü. Tayini van iline çıktı. Kendileri sizlerden helallik istiyor. Haklarınızı helal edin” diyerek cemaatten helallik de aldı.

Camilerde verilen bayram hutbelerinde de bayramların önemine vurgu yapıldı.

Bayram namazı okunan salavatı şerifler ve edilen duaların ardından sona erdi...

Bu haberin tüm telif hakları www.elazigsonhaber.com internet sitesine aittir. Paylaşım yapılırken kaynak belirtilmesi gerekmektedir!