Bakanlar Kurulu bazı devlet yardımlarında değişikliğe gitti. Alınan karar Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlandı.

“Yatırımlarda Devlet Yardımları Hakkında Kararda Değişiklik Yapılmasına Dair Karar” bazı düzenlemeleri beraberinde getirdi.

Alınan karara “Cazibe Merkezi Programı kapsamında yer alan 4’üncü ve 5’inci bölge illerindeki organize sanayi bölgeleri ile Kilis ilinde yer alan organize sanayi bölgelerinde gerçekleştirilecek yatırımlar, 6’ıncı bölge şartlarında 6’ıncı bölgede uygulanan desteklerden aynı oran, miktar ve sürelerde yararlanır” maddesi eklendi.

ELAZIĞ 6. BÖLGEYE ALINDI

Yani cazibe merkezi programında 4’üncü bölgede yer alan Elazığ’da Organize Sanayi Bölgesi’nde yapılacak yatırımlara teşvikten 6. Bölge imkanları getirildi.

Artık Elazığ OSB’de yatırım yapacak yatırımlar 6. Bölge imkanlarından ve 6. Bölgede uygulanan desteklerden faydalanabilecek.

KAMUOYU BUNU İSTİYORDU

Bu haber Elazığ kamuoyunda merakla bekleniyordu. Zaman zaman yapılan açıklamalarda Elazığ’ın yatırım desteklemede 6. Bölgede olması ve 6. Bölge imkanlarından faydalanması gerektiği belirtiliyordu. Beklendiği gibi oldu ve bundan sonra Elazığ OSB’de yatırım yapmak isteyen yatırımcılar 6. Bölge imkanlarından faydalanacak.