Elazığ'da Beş Siyasi Parti ve STK'lar Tek Ses Oldu

Her yıl bir milyonun üzerinde yolcuya sahip olan Elazığ Havalimanı’ndan geçtiğimiz süreç içerisinde Pegasus Hava Yolu Şirketi Elazığ’dan Ankara ve Antalya uçuşlarını iptal etmiş, Elazığ’dan İstanbul ve İzmir seferlerini de azaltmıştı. Bunun üzerinde Kanal Fırat Televizyonu Twitter’da “UçurElazığıPegasus” etiketiyle kampanya başlattı. Kampanya kapsamında binlerce paylaşım yapıldı. Elazığ’daki beş siyasi parti ve ETSO başta olmak üzere çok sayıda Sivil Toplum Kuruluşu kampanyaya destek vererek tek ses oldu.

Elazığ'da Beş Siyasi Parti ve STK'lar Tek Ses Oldu

Elazığ; sosyal medya Twitter’da uçuşa geçti, binlerce paylaşım yapıldı, siyasi partiler ve STK’lar tek ses oldu.

Elazığ Havalimanı’nı kullanan yolcu sayısının her geçen yıl artması ve bir milyonun üzerinde yolcuya sahip olmasına rağmen

Elazığ Havalimanı’nda geçtiğimiz süreç içerisinde bazı havayolu şirketleri uçuş seferlerini azaltmış bazı havayolu şirketleri ise Elazığ’a olan uçuşlarını tamamen iptal etmişti.

HEM YER YOK, HEM BİLET FİYATLARI PAHALI

Başta; Elazığ – Ankara / Elazığ – İstanbul uçuşlarının sefer sayılarının azaltılması vatandaşı zor durumunda bırakmış ve acil işi olan vatandaşlar sefer bulamaz durumda kalmıştı. Uçuş seferlerinin azalması bilet fiyatlarının da artmasını beraberinde getirmişti.

PEGASUS ELAZIĞ’DAN; ANKARA VE ANTALYA UÇUŞLARINI TAMAMEN KALDIRDI

Elazığ’dan uçuşlarını iptal eden havayolu firmalarından birisi de Pegasus oldu. Pegasus Havayolu Şirketi; haftada 3 gün olan Elazığ – Antalya / Antalya – Elazığ uçuşlarını talep olmasına rağmen tamamen kaldırdı. Haftada 7 uçuşun olduğu Ankara- Elazığ / Elazığ – Ankara uçuşları da havayolu şirketi tarafından tamamen kaldırıldı.

PEGASUS ELAZIĞ’DAN; İSTANBUL VE İZMİR SEFERLERİNİ AZALTTI

Bu iki şehre olan uçuşlar tamamen kaldırılırken Pegasus İstanbul ve İzmir uçuşlarını da düşürdü. Haftada 6 uçuşun gerçekleştirildiği İzmir – Elazığ / Elazığ – İzmir uçuşları 4’e, Haftada yaklaşık 17 uçuşun gerçekleştirildiği Elazığ – İstanbul / İstanbul – Elazığ uçuşları 14’e düşürüldü.

HER ŞEY O PAYLAŞIMDAN SONRA OLDU

Pegasus Havayolu Şirketi resmi Twitter adresinden; “Elazığ’da bilimin tohumları filizlendi! Yarınlara Uçuyoruz projemiz kapsamında Elazığ’da yaptıklarımızı izlemelisin!” diye destek oldukları bir projenin paylaşımını yaptı.

KANAL FIRAT’IN BAŞLATTIĞI KAMPANYA BÜYÜK SES GETİRDİ

Pegasus’un bu paylaşımın ardından Kanal Fırat Televizyonu ve elazigsonhaber.com Haber Sitesi sosyal medya Twitter’da “#UçurElazığıPegasus” etiketiyle kampanya başlattı. Başlatılan kampanya kısa süre içerisinde büyük ses getirdi. Binlerce paylaşım yapıldı. Elazığlılar Pegasus Hava Yolu Şirketine seslenerek Elazığ’a olan seferlerin artırılmasını talep etti.

MİLLETVEKİLİ EROL: UÇUŞLARI GERİ İSTİYORUZ

Kampanyaya destek veren CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, “Elazığlı hemşehrilerimizin mağduriyetlerinin giderilmesi için, Elazığ'ın iptal edilen uçuşlarını geri istiyor ve azaltılan sefer sayılarının arttırılmasını bekliyoruz” diyerek kampanyaya destek verdi.

ELAZIĞ’DAKİ BEŞ SİYASİ PARTİ AYNI DÜŞÜNCEDE BİRLEŞTİ

Başlatılan kampanya kapsamında Elazığ’daki siyasi partiler de aynı düşünceye ortak oldu. Elazığ’daki siyasi parti il başkanlarından kampanyaya büyük destek geldi. MHP, CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi ve Yeniden Refah Partisi İl Başkanları da teşkilatlarıyla birlikte Elazığ’ın mağdur olduğu bu konuda tek ses oldu. Beş siyasi partinin de il başkanı aynı görüşte birleşti ve kampanyaya destek vererek “#UçurElazığıPegasus” etiketiyle paylaşım yapıp Pegasus yetkililerinden Elazığ’a uçuşların artırılmasını talep ettiler. Elazığ’daki beş siyasi partinin il başkanlarının şehrin sorunuyla ilgili birleşmesi ve ortak akılda buluşmaları vatandaşlar tarafından takdirle karşılandı.

 

DUYARLI STK’LAR DESTEK VERDİ

Elazığ’daki Sivil Toplum Kuruluşları temsilcilerinden de kampanyaya destek geldi. Başta Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası olmak üzere Elazığ’ın sorunlarını duyarlı olan bazı STK’lar Twitter’dan başlatılan kampanyaya destek vererek paylaşım yaptılar.

TÜRKİYE GÜNDEMİNE GİRDİ

Başlatılan kampanyaya belki de en önemli destek Elazığlı vatandaşlardan geldi. Bizzat mağdur olan vatandaşlar başta olmak üzere binlerce Elazığlı bazen keyifli bazen de serzeniş dolu paylaşım yaptı. Yapılan paylaşımlar neticesinde “#UçurElazığıPegasus” etiketi Türkiye gündemine girmeyi başardı.

KAMPANYAYA DEVAM EDİYORUZ

Tüm Elazığlı hemşerilerimizden; Elazığ’ın hak ettiği uçuşlarının geri gelmesi için Pegasus Havayolu Şirketi’nin resmi Twitter hesabı olan “@ucurbenipegasus” hesabını da etiketleyerek “#UçurElazığıPegasus” etiketiyle hak ettiğimiz uçuşları geri istemek açısından kampanyaya devam etmelerini bekliyoruz.

13.08.2019 / 19:00'a kadar kampanyaya destek verenler

SİYASİ PARTİLERİN PAYLAŞIMI

MHP

CHP

İYİ PARTİ

SAADET PARTİSİ

YENİDEN REFAH PARTİSİ

Güncelleme Tarihi: 13 Ağustos 2019, 20:29

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137