Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası tarafından Fırat Kalkınma Ajansı desteği ile Bölgesel Dış Ticaret Hızlandırma Merkezi hayata geçiriliyor.

Bölgede ilk olacak merkez ile dış ticarette öne çıkan sektör ve ürünlerdeki ihracat, hacim ve öneminin artırılmasının yanı sıra potansiyel taşıyan yeni ve alternatif sektörlerin ve ürünlerin de keşfedilmesi aracılığı ile bölgeye ve ülkeye katkı sağlaması amaçlanıyor.

Projenin ilk ayağında Elazığ’da dış ticaretin gelişmesinin önündeki engellerin kaldırılmasına yönelik altyapı oluşturulacak.

Bu çerçevede sektör ve firmaların ihtiyaçlarının tespit ve analiz edileceği; temel dış ticaret, ihracat koçluğu, hedef pazar, hedef müşteri ve teknik istihbarat danışmanlık hizmetleri sağlanacak.

Projenin ikinci ayağında ise kültür elçileri olarak Fırat Üniversitesi’nde eğitim gören öğrenciler yer alıyor. Üniversitede eğitim gören 15 ayrı ülkeden gelen öğrencilere Dış Ticaret ve Girişimcilik eğitimleri veriliyor.

İlk eğitim grubuna katılan kültür elçilerine sertifikaları verildi.

Öğrencilere Türkiye ve Elazığ ekonomisi ve ticaret yapısı, Türkiye’de dış ticaret yapmak ve girişimci olmanın altın kuralları konusunda bilgi ve farkındalık yaratıldığını aktaran eğitmen Dr. Aslıhan Yördem, ülke için yerinde tanıtım hizmeti yaptıklarını ifade etti.